Dansk kontorbygning vinder baltisk pris

Kontorbyggeriet ’K29’ i Vilnius har netop modtaget en pris for ’BEST OFFICE BUILDING IN THE BALTICS’ i 2015

Kontorbyggeriet ’K29’ i Vilnius har netop modtaget en pris for ’BEST OFFICE BUILDING IN THE BALTICS’ i 2015. Juryens begrundelse er bl.a. at bygningen gennem et integreret design skaber ’øget medarbejdertilfredshed, større produktivitet, bedre helbred, større fleksibilitet, energioptimering, forbedret miljø-performance’ – samt at K29 ’ imødekommer lejernes specifikke behov’. Det er medieorganisationen ’Business News’, der har uddelt prisen.

Et fleksibelt kontorhus

Det fleksible kontorhus på 16.000 m2 er opført på Konstitucijos Prospektas (Forfatnings Boulevarden) i Vilnius. Placeringen er på grænsen mellem et stort parkområde mod nord og byens internationale erhvervsområde mod øst. Bygningens markante geometriske form med et vertikalt snit gennem tagfladen og den bølgende åbning i grundplanen skaber et spændende nyt område i den offentlige park.

De dobbelte facader, den optimale placering på grunden og en maksimal udnyttelse af dagslyset er alle elementer, der fremmer det fysiske arbejdsmiljø. Byggeriet er fleksibelt og tilpasningsdygtigt på mange måder. Bl.a. gør opbygningen af etagerne og elevatorkernerne det muligt at opdele bygningen i mindre enheder afhængig af lejernes individuelle behov. For at tiltrække udenlandske virksomheder er bygningens dimensioner og indretning tilpasset europæiske og amerikanske forhold.

Det skandinaviske appellerer

K29 er det 6. projekt som PLH Arkitekter har udført i den litauiske hovedstad - og kontorhuset er resultatet af et samarbejde mellem litauiske investorer, PLH og en lokal arkitekttegnestue. Blandt de øvrige byggerier som PLH har stået for i Vilnius er bl.a. signaturbyggeriet ’Green Hall’, stormagasinet Gedimino 9 og et blandet byggeri med hotel, kontor, butik og luksuslejligheder på Ciurlionio Street. PLH har også udført renoveringsarbejder i Litauen og arbejder i øjeblikket på endnu et kontorhus samt et hotel.   

Om PLH Arkitekter

PLH Arkitekter er en tegnestue med ca. 95 medarbejdere – herunder 9 partnere.  PLH arbejder med et bredt spektrum af opgaver fra arkitektur, byplan og workplace design til bygherrerådgivning og industrielt design. PLH Arkitekter er en mangefacetteret tegnestue, der ofte er involveret i større, komplekse og multidisciplinære projekter, som udvikler sig over lange tidshorisonter og er forbundet med stor fortrolighed, formelle retningslinjer og myndighedskrav.