Kontorhus på 10.000 kvm undervejs i Aalborg havn

IT-virksomheden NORRIQ har tegnet sig for 1.400 kvadratmeter kontor i den største kontorbygning på Østre Havn i Aalborg

En af Aalborgs største it-virksomheder flytter nu fra Skalborg til Østre Havn for blandt andet at være mere attraktiv over for nye medarbejdere. NORRIQ, der i dag tæller godt 50 medarbejdere i Aalborg, skal bruge yderligere 20 medarbejdere i de kommende år, og placering er ifølge virksomheden helt afgørende for at kunne tiltrække de bedste.

Omdannelsen af Østre Havn fra korn- og foderstofområde til attraktivt byområde går hastigt fremad. Området, der grænser op til Musikkens Hus i vest og havnebassinet og den gamle værftsbygning i øst, bebygges med en blanding af lejligheder, ungdomsboliger, kontorer og øvrige erhverv, og salg og udlejning går over al forventning. Musikhuskvarteret øst for Musikkens Hus er stort set udsolgt, og længere mod øst flytter unge i stor stil ind i nybyggede ungdomsboliger. Også en lang række virksomheder flytter adresse til Østre Havn.

- Hos NORRIQs afdeling i Aalborg har vi løbende ansat nye medarbejdere de seneste år og tæller i dag godt 50 mand på vores adresse i Skalborg i City Syd. I de kommende år forventer vi at skulle ansætte yderligere 20 medarbejdere, og her er det helt afgørende for os fortsat at kunne tiltrække de bedste kandidater, forklarer Allan Nørgaard Rasmussen, der er ansvarlig for NORRIQs drift i Danmark og fortsætter:

NORRIQ har tegnet sig for 1.400 kvadratmeter kontor i den største kontorbygning på Østre Havn. Den skyder lige nu op med front mod havnebassinet og Limfjorden mod nord og bagside mod Nyhavnsgade i syd. Husets første etape, der er indflytningsklar til sommer, er på 10.000 kvadratmeter, mens husets 2. etape, der er indflytningsklar sidst på året, er på 7.000 kvadratmeter:

- Vi forventer at kunne flytte ind i slutningen af 2016 og er allerede i fuld gang med indretningen. Vi har den klassiske udfordring mellem et behov for storkontorer på den ene side og et behov for arbejdsro på den anden side, og det har vi løst i samarbejde med bygherre og arkitekter blandt andet med forskellige støjdæmpende glasløsninger og samtale-/telefonrum, så det hele er meget indbydende, åbent og transparent, fortsætter Allan Nørgaard Rasmussen.

Huset har form som et E og er en fem etagers kontorbygning med fuld p-kælder. Når alt er udlejet vil ca. 750 personer få sin daglige gang i huset. Udover NORRIQ har advokatfirmaet HjulmandKaptain, rådgivningsfirmaet Niras, Handelsbanken og ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen lejet sig ind i bygningen.

Det er entreprenørfirmaet A. Enggaard, der er bygherre, og her er projektudviklingschef Anton Hessellund meget tilfreds med interessen for området og ikke mindst huset:

Fakta om Østre Havn og kontordomicilet:

Østre Havn er et nyt byområde øst for Aalborg centrum, der er ejet af entreprenørfirmaet A. Enggaard. Her er en række byggerier allerede færdiggjort, mens andre er under opførsel og planlægning. Kontorbygningen, der i øjeblikket er ved at blive opført, er på i alt 17.000 kvadratmeter. Huset får fem etager samt fuld p-kælder. Fronten af huset vender mod havnebassinet og Limfjorden mod nord, mens ”Ryggen” af huset vender mod Nyhavnsgade mod syd. Omkring 65 procent af arealet er lejet ud til it-firmaet NORRIQ, advokatfirmaet HjulmandKaptain, rådgivningsfirmaet Niras, Handelsbanken og ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

Bygherre: Østre Havnepromenade / A. Enggaard A/S

Entreprenør: A. Enggaard A/S

Arkitekt: Friis & Moltke

Rådgiver: Niras