Andelstanken hitter i flerbrugerhusene

Førende ejendomsselskaber og erhvervsmæglere dyrker nu alternative domicilformer, baseret på fællesskab og effektiv udnyttelse af basisfunktioner

Det kendte og imponerende visitkorts-domicil med atrium, ædeltræ og højt til glasloftet er stadig mange virksomheders hede drøm, men samtidig er en umisforståelig udvikling på gang i retning af nøjsommere husførelse:

- I takt med den teknologiske udvikling vil selv globale virksomheder af anselig størrelse få behov for mindre, men mere effektive rammer om deres administrative og strategiske aktiviteter, observerer teknisk direktør Kim Freilev, C.W. Obel A/S.

- Samtidig er der behov for aktive netværk, som stimuleres gennem samværet i flerbrugerhuse, og ejendommens arealer effektiviseres, forklarer Kim Freilev. Selv har ejendomsmatadoren C.W. Obel realiseret det svar på sine kunders domicilønsker i flere projekter og aktuelt i Daniscos tidligere hovedkvarter på Christianshavn.

- Det er en oplagt løsning, som giver en optimal udnyttelse af de fællesfunktioner, som de fleste arbejdsgivere ønsker at tilbyde medarbejderne: Café og restaurant, konferencefaciliteter og medarbejderpleje med fitness, uddyber Kim Freilev.

Andelstanken

Et andet aktuelt projekt, stærkt inspireret af den andelstanke, der skabte landbrugets fødevareboom for et århundrede siden, er udstykningen af ‘Vibenshuset’ i København, der i 2000 blev renoveret og indrettet til Mærsk Data efter et projekt af C.F. Møller. I dag er huset udbudt som et flerbrugerhus af mæglervirksomheden Sadolin Albæk.

- Nu omdannet til en topmoderne, full-service flerbrugerkontorejendom er det visionen at skabe et spændende virksomhedsmiljø med en dynamisk og professionel stemning, lyder det fra Sadolin Albæk i præsentationen af huset. Projektet bliver solgt mere på sin fleksibilitet og dynamik end på ejendommens kvaliteter: Det handler om effektivitet i virksomhedens hverdag med nem adgang til fælles reception, mødecenter, gourmet-kantine, café, fitness og facility management service.

- Med flerbrugerhuset får man flere kolleger, ny inspiration og fleksible lejeforhold. Kan virksomheden f.eks. overtage lokalerne med eksisterende indretning, tegnes lejekontrakten ofte helt uden bindingsperiode, tilføjer Sadolin Albæk, som også tilbyder helt skræddersyede lejemål.

- Nemmere og mere effektivt bliver det ikke!

Foto: Mærsk Datas tidligere domicil i København udbydes nu som flerbrugerhus under navnet Vibenshuset.