Glasfoldevægge med transparens på højt niveau

På messen BAU 2017 præsenterede Solarlux et helt nyudviklet produkt – tre udstillingsmodeller sørgede for at skabe opsigt blandt publikum på messen

– Det nye produkt afspejler mere end 30 års ekspertise. Flere tiårs erfaring med udvikling, planlægning, produktion og montering af glasfoldevægge har gjort Solarlux til en markedsleder og specialist på dette område. Den kontinuerlige videreudvikling har nu kulmineret i en markant forbedring af glasfoldevæggen, siger Sylvia L. Dondorff, Sales Manager for Norden hos Solarlux.

Helt nye muligheder

– Løsningen er kendetegnet ved de smalleste synlige profiler, letløbende åbning og lukning, de bedste varmeisoleringsværdier og ubegrænsede kombinationsmuligheder – den nye glasfoldevæg giver bygherrer og planlæggere uanede muligheder i design og udformning. Glasfoldevæggen kan konfigureres individuelt og udstyres helt efter ønske med en bred palette af funktioner, siger Sylvia L. Dondorff og fortsætter:

– Den nye glasfoldevæg virkeliggør transparens på højeste niveau. Den opnår dette med en ekstra smal synlig profilbredde i panelsamlingerne på kun 99 mm – hvilket den er helt alene om på markedet – med sine talrige kombinationsmuligheder med ovenlys og med faste elementer, dreje/vippe-elementer og specielle hjørneelementer. Specielt gennemtænkt er, at de forskellige elementer umiddelbart kan kombineres i kun en enkelt ramme – brede synlige profiler hører dermed fortiden til.

Ifølge Solarlux er den optimerede overførsel af belastningen til løbevogne og løbeskinner også værd at nævne. Den muliggør nemlig anvendelse af paneler med højere vægt. Resultat: Færre paneler med endnu større glasflader sørger for mindre synlige profiler og mere gennemsigtighed.

Nulbarriere

– Med denne glasfoldevæg kan man opnå maksimale åbninger i private boliger og offentlige byggerier – fri for barrierer. Den minimale gulvskinne sikrer barrierefrihed i henhold til DIN 18040. Den 29 mm brede gulvskinne er med et kun 14 mm højt trin både barrierefri og velegnet til stuer. Den fås endvidere med nulbarriere helt uden noget trin, fortæller Sylvia L. Dondorff og tilføjer:

– Den nye glasfoldevæg fra Solarlux kan fremvise varmeisoleringsværdier på ned til 0,8 W/m²K, hvilket opfylder kravene i passivhusstandarden. Her lægger Solarlux listen meget højt, da systemet med en indbygningsdybde på kun 84 mm er det eneste på markedet, der kan fremvise en så høj varmeisoleringsgrad.

Fakta:

Hele løbeteknikken til den nye glasfoldevæg er udført i rustfrit stål og er næsten helt vedligeholdelses- og slitagefri. Glasfoldevæggen opfylder alle krav til indbrudsbeskyttelse i henhold til RC2. Dette sikres bl.a. ved hjælp af den standard 2-punktslåsning med en slaglængde på 24 mm i begge sider og det store låseområde, dette giver. Derudover byder glasfoldevæggen på en bred palette af kombinationsmuligheder med forskellige sikkerhedsteknikker som glasbrudssensorer og tilkoblingsmuligheder til eksisterende alarmanlæg med skjult kabelføring.

Foto: Den nye glasfoldevæg fra Solarlux kan fremvise varmeisoleringsværdier på ned til 0,8 W/m²K, hvilket opfylder kravene i passivhusstandarden.