Bæredygtig mørtel og genbrugstegl

Katrinedals Skole i Vanløse er under renovering og udbygning. Et projekt, der tager hensyn til miljøet

Renoveringen og udbygningen af Katrinedals Skole er et bæredygtigt forbillede, da Københavns Kommune som den første bygherre bygger med cradle to cradle-certificeret cementfri mørtel fra Kalk og genbrugstegl fra bl.a. Bispebjerg Hospital. Genbrugsteglet svarer til en besparelse på CO2-kontoen på 70 tons.

Projektet på Katrinedals Skole i København består af 3.500 kvm nybyggeri og renovering af 6.000 kvm eksisterende bygninger. Ud over selve skolebyggeriet er udvid­elsen af fritidshjemmet ‘Katfrit’ en del af projektet, ligesom Brønshøj Sportshal også udbygges og istandsættes.

De nye bygninger får en teglfacade, der sikrer, at nybyggeriet tilpasser sig de eksisterende bygninger. Den cradle to cradle-certificerede cementfri kalkmørtel binder bygningens nye og gamle dele sammen, og det bliver muligt at genanvende murværket, da mørtlen er udviklet, så den kan skilles fra murstenene, så stenene kan bruges igen og igen. Samtidig er kalkmørtlen åndbar og fri for skade­lige tilsætningsstoffer og giver derfor optimale forudsætninger for et godt indeklima.

Der bygges frem til skolestart 2016 med undtagelse af gymna­stik­­salene, der står færdige i december 2016.

Foto: Katrinedals Skole er under renovering og udbygning. JJW Arkitekter er totalrådgiver på Katrinedals Skole. Illustration: JJW Arkitekter.