Højisolerede turboporte

Tyske Efaflex-porte byder på hurtige åbne- og lukketider op til 2,0 m/s som sikrer gode energibesparelser

Energibesparelse er en stor faktor, når der skal vælges portløsning og danske Tektra A/S med base i Hasselager ved Aarhus mener derfor at have et es i ærmet med eneforhandlingen af porte fra den sydtyske producent af efaflex-porte.

Energibesparelse er en del af filosofien bag efaflex-porten. Med hurtige åbne- og lukketider op til 2,0 m/s er det muligt at holde den ønskede temperatur. Dette er gældende for både varme men naturligvis også ved fryserum, hvor det er kulden der skal holdes inde, siger Claus Søndergaard, afdelingschef I Tektra A/S.

Claus Søndergaard holder på, at topkvalitet betaler sig.

- Portene er især designet til anvendelse i områder med megen trafik. Her opererer efaflex-porten med den patenterede spiralport-teknologi pålideligt og upåklageligt og levetiden garanteres lang trods megen aktivitet. Endvidere har alle portene et udviklet system af mulige sikkerhedsfunktioner, fremhæver Claus Søndergaard.

Seneste efaflex-nyhed er en højisoleret port til frostrum, SST-TK 100.

Med de fremtidsorienterede efa-therm termisk isolerede portlameller med meget lave U-værdier og et usædvanligt robust portblad op til 100 mm med lang levetid, stor tæthedsgrad og meget støjsvag drift selv ved høje hastigheder, tror vi den vil vække stor interesse på markedet. Porten er udviklet til temperaturer ned til -30 grader og de integrerede varmetråde sikrer en formidabel drift ved alle forhold, pointerer Claus Søndergaard.

Stor sikkerhed

På alle vore modeller er det muligt at få den bedst udviklede og tilpassede løsning omkring sikkerhed. Det infrarøde lysgitter efa-tlg er det eneste af sin art i verden og er fuldstændigt selvovervågende. Det er indbygget og komplet integreret i karmen på porten, siger Claus Søndergaard og tilføjer:

- En anden løsning til sikring af indgangsområdet kan være en laserscanner efa-scan, der er markedets første laserscanner til horisontal brug foran og bag porten – et patent fra efaflex. efa-scan er på samme tid impulsgiver og sikkerhedssystem og omfatter hele området foran porten. Området kan programmeres individuelt til enhver opgave. Den intelligente retningsgenkendelige scanner er mere pålidelig end mange af de øvrige teknologier på markedet, siger Claus Søndergaard.

Minimerer åbningstid

Med de høje åbne- og lukkehastigheder og den store sikkerhed på portene sikres det ifølge Claus Søndergaard, at portene minimerer den tid porten er fuldt åben i forhold til traditionelle løsninger, der ofte i dag anvendes.

- Det betyder at der reduceres for trækgener og det hindrer samtidig store energitab. Samtidigt optimeres transporttiden for vareflow der finder sted gennem porten med eksempelvis gaffeltruck og med en intelligent automatisk åbning af porten samt efterfølgende lukning er der store energibesparelser der er tale om. En testet beregningsmodel fra leverandøren kan beregne den effektive besparelse og tilbagebetalingstid på den enkelte portløsning, der kan være helt ned til under tre år, lyder det fra Claus Søndergaard.

Foto: Med hurtige  åbne- og lukketider op til 2,0 m/s er det muligt at holde den ønskede temperatur.