Hundsbæk & Henriksen skal projektere Havneøen i Vejle

Hundsbæk & Henriksen skal stå for projekteringen af det godt 23.000 kvadratmeter store prestigefyldte bolig- og erhvervsprojekt, Havneøen, i Vejle.

Det rådgivende ingeniørfirma Hundsbæk & Henriksen har netop sikret sig en stor og attraktiv ingeniøropgave. Firmaet skal stå for projekteringen af det godt 23.000 kvadratmeter store prestigefyldte bolig- og erhvervsprojekt, Havneøen, i Vejle. Bag projektet, der planlægges gennemført i 2017, står Havneøen P/S, som er et joint venture samarbejde mellem Kirk Kapital og AP-pension. Valget af arkitekt ventes at ske indenfor de nærmeste uger.

-Det er en utrolig spændende opgave, hvor alle de ingeniørmæssige discipliner er i spil sammen med udfordrende geotekniske løsninger, siger adm. direktør Niels Lerbech Sørensen. Det rådgivende ingeniørfirma med hovedkontor i Vejle er i øjeblikket også bygherrerådgiver og tilsynsførende på opførelsen af Kirk Kapitals nye hovedkontor i Vejle Havn. Det er den islandske kunstner Olafur Eliasson, der har tegnet den karakteristiske runde bygning.

Samtidig med opgaverne i havneområdet i Vejle oplever Hundsbæk & Henriksen en kraftig vækst i antallet af opgaver på Sjælland og i Hovedstadsområdet. Derfor venter selskabet i løbet af 2015 at øge antallet af medarbejdere med 20 pct. I dag er der 45 ansatte på kontorerne i Vejle, Horsens og Billund. Fortsætter udviklingen kan der blive tale om at åbne afdelinger øst for Lillebælt.

Væksten er bl.a. et resultat af en bevidst satsning på opførelse og renovering af svømmebade.  Blandt opgaverne er svømmebade i Holbæk, Egedal, Rødovre, Vallensbæk og Hørsholm Kommuner. Senest deltager Hundsbæk & Henriksen i konkurrencer i Tingbjerg Svømmehal og i Glostrup Svømmehal, samtidig med, at man er med i en spændende konkurrence i Thyborøn, hvor en tidligere idrætshal skal omdannes til et vandkulturhus. Det er et projekt, som er støttet af Lokale- og Anlægsfonden.

Vejle-ingeniørerne er ene om at repræsentere Jylland i den gruppe af firmaer, som har vundet rammeaftaler til at løse byggeri og anlægsopgaver i Københavns Lufthavne CPH. Det har bl.a. ført til opgaver med renovering og flytning af lufthavnens vagtcentraler med tilhørende etablering af vej- og pladsbelægninger.

-Vi er naturligvis stolte og ydmyge over for den udvikling, vi oplever. Jeg tror det er den tilgang, vi har til opgaverne, der gør en forskel. Vi går gerne nye veje. Det er rygtedes i branchen, og derfor får vi også ofte uopfordrede ansøgninger fra personer, der vil prøve noget nyt, fastslår Niels Lerbech Sørensen.

Det seneste eksempel på, at ingeniørerne går nye veje er et samarbejde med entreprenørselskabet STB Byg i Vejle og GPP Arkitekterne i Aarhus. Under navnet Ikon Domicil ønsker de at bygge flotte og markante firmadomiciler tæt ved motorvejsnettet. En placering ved motorvejen har udover en brandingmæssig effekt også betydning for tiltrækning af kunder og nye medarbejdere. Samtidig giver det mulighed for betydelige reduktioner i logistikomkostningerne.