Direktør for havvind skal lede Rambølls 1.800 energi-eksperter

​​​​​​​Michael Thorndahl Simmelsgaard bliver ny administrerende direktør for Rambølls globale energidivision

Det er en stærk leder med dyb international erfaring på energiområdet, som første januar 2020 sætter sig i førersædet for Rambøll-koncernens globale energidivision, der tæller mere end 1.800 eksperter på tværs af 14 lande. Michal T. Simmelsgaard afløser Thomas Rand, der efter 10 succesfulde år i rollen som administrerende direktør og 41 år i Rambøll har valgt at træde tilbage. Thomas Rand fortsætter som seniorrådgiver i virksomheden for henholdsvis Energi og Ramboll Group.

Michael T. Simmelsgaard kommer fra en stilling som head of Offshore Wind i Vattenfall, hvor han har været globalt ansvarlig for Vattenfalls samlede offshore vindaktiviteter. Derudover har han opnået generel brancheerfaring inden for forsyningsselskaber og energisystemer fra lederroller i Ørsted, Siemens og Danfoss.

Det bliver Michael Simmelsgaards opgave at udvikle virksomhedens globale energidivision til et nyt niveau baseret på Rambølls unikke ekspertise inden for integration af energisystemer.

-Vores ambition er at blive globalt anerkendt som en førende samfunds- og energirådgiver, der hjælper vores kunder succesfuldt igennem den grønne omstilling baseret på bæredygtige løsninger. Michael Simmelsgaard har dyb strategisk indsigt i, hvordan energisektoren forandrer sig i disse år, og han kender vores kunders behov på allernærmeste hold. Det gør ham til den helt rigtige til at stå i spidsen for næste etape af vores internationale rejse i energisektoren, der foreløbig har taget os fra 200 til 1.800 medarbejdere på kun 10 år, siger koncerndirektør i Rambøll Gruppen Søren Holm Johansen.

Michael Simmelsgaard ser frem til udfordringen:

-Det er inspirerende at skulle arbejde for en virksomhed med en så klar mission og så stærke værdier som Rambøll. At være en del af transformationen af energi- og klimaområdet er en helt afgørende motivationsfaktor for mig, og Rambøll er en af lederne inden for energirådgivning globalt. Derfor er det et privilegium at få lov at lede virksomhedens mange ’thought leaders’ og derigennem påvirke det globale energimarked, siger Michael Simmelsgaard.