Byråd satser massivt på udbygning af byområde

Privat udviklingsselskab skal bygge 30.000 kvadratmeter i tilknytning til den kommende station i Vinge. Kommunen sikrer aktiviteter i de 5.500 kvadratmeter

Planerne for udviklingen af den nye by ved Frederikssund, Vinge, er ved at tage fart. Et privat udviklingsselskab, der skal stå for udbygningen af Vinge, forventes etableret i begyndelsen af 2015. Udviklingsselskabet, som bliver dannet efter udbud i november, skal i første omgang opføre 30.000 kvadratmeter bolig-, butiks- og erhvervsbyggeri i området omkring den kommende S-togstation.

Og der er stor interesse for både erhvervs- og boligdelen af byggeriet fra private og almene investorer. Så stor, at den andel af byggeriet, som kommunen skal garantere for lejen af, er nedjusteret fra tidligere forventet 7.500 til 5.500 kvadratmeter.

Den store interesse for Vinge glæder Frederikssunds borgmester, John Schmidt Andersen:

- Jeg er glad for, at Byrådet i aften har sagt ja til at sikre aktiviteter i en del af det kommende byggeri i Vinge. Udviklingen i Vinge skal hovedsageligt finansieres af privat, risikovillig kapital, men det ændrer ikke ved, at kommunen også skal understøtte udviklingen og tage ansvar, siger John Schmidt Andersen.

Byrådet vil på dets næste møde i oktober tage konkret stilling til, hvilke funktioner, der skal lokaliseres i Vinge, og det forventes, at fritidsfaciliteter og offentlige servicefunktioner, som naturligt hører til i en ny by – f.eks. daginstitutioner – vil indgå som en del af planerne.

Kommunens årlige lejeudgift for de 5.500 kvadratmeter vil være ca. 6 mio. kr., som vil blive indarbejdet i kommunens budget fra 2016. Desuden skal kommunen, som følge af lovgivningen om kommunernes mulighed for at indgå leje- og leasingaftale, deponere ca. 113 mio. kr., som frigives over de næste 25 år. Deponeringen tages af kommunens kassebeholdning, som gennemsnitligt over det sidste år har været ca. 320 mio. kr.