Langkjær Staalbyg: bedre byggerier og højere kvalitet med CE-mærket stål

Langkjær Staalbyg A/S har opnået CE-certificering til højeste udførelsesklasse

Stålkonstruktioner til Boxen i Herning, Den Blå Planet, multihaller i Esbjerg og Roskilde, udvidelser af Rødovre Centrum, Kara i Roskilde – og i 2014 ombygningen af B&W-hallerne på Refshaleøen til det internationale Melodi Grand Prix, er nogle af de byggerier, Langkjær Staalbyg A/S har designet, fremstillet og montage bærende stål i de senere år.

– Kvalitet er afgørende, når man som seriøs aktør på markedet vil levere til de større og komplekse byggeprojekter Derfor fik vi certificeringen på plads allerede et år før, at EU pr. 1. juli 2014 gør det obligatorisk, at bærende stålkonstruktioner skal være CE-mærkede, fortæller direktør Karsten Pedersen fra Langkjær Staalbyg.

Certificeret til EXC 4

Virksomheden i Vildbjerg er nu certificeret til på baggrund af EN 1090-1 at fremstille og CE-mærke konstruktioner i højeste kategori EXC 4, (også benævnt Execution Class). Langkjær Staalbyg A/S havde i forvejen et implementeret kvalitetsstyringssystem, der opfylder kravene i EN ISO 3834-2, så det var en smertefri proces med kun få justeringer, de skulle igennem for at få certificeringen i hus.

- Som mangeårig leverandør af store, komplekse og krævende stålkonstruktioner hilser vi ordningen med CE-mærkning velkommen. Det generelle kvalitetsniveau i branchen vil blive hævet, når man skal gennem en certificering og efterfølgende være underlagt regler om både intern og ekstern audit. Det har vi efterspurgt i en årrække, for det vil samtidig sikre, at konkurrencen foregår på mere lige vilkår, siger Karsten Pedersen.