Nyt Semco-domicil i Esbjerg

PensionDanmark investerer 255 mio. kr. i et domicil til Semco Maritime ved Esbjerg Strand

PensionDanmark gennemfører nu sin første ejendomsinvestering i Esbjerg. Det sker med et byggeri til 255 mio. kr. til Semco Maritimes nye domicil ved Esbjerg Strand.

- Med Semco Maritimes domicil spreder vi vores ejendomsportefølje yderligere. Samtidig opfylder projektet de krav, vi har til ejendomsinvesteringer. Der skal være tale om kvalitetsbyggeri med en attraktiv beliggenhed og en god lejer på en lang lejekontrakt. Det sikrer vores medlemmer et solidt og stabilt afkast de næste mange år. Det er en god ekstragevinst, at vi er med til at sætte gang i et byggeri, der lokalt vil skabe mange arbejdspladser, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Domicilbyggeriet bliver en del af det nye Esbjerg Strand-projekt, hvor flere andre virksomheder også skal have til huse.

- Det er et af Esbjergs største projekter i nyere tid, så jeg er rigtig glad for, at denne aftale er kommet i hus. Vi er glade for, at Semco Maritime A/S vælger Esbjerg som fremtidigt hovedsæde, og PensionDanmark sender et vigtigt signal om, at Esbjerg selvfølgelig er en by, der er værd at investere i. Derfor håber vi, at flere vil følge, siger borgmester i Esbjerg, Johnny Søtrup.

Semco-domicilet bliver 15.000 kvm og får plads til 700 medarbejdere. Det nye domicils energiramme skal overholde Bygningsklasse 2020 og som minimum certificeres i henhold til DGNB i kategorien sølv.

Semco-domicilet er den seneste i rækken af investeringer i domicilbyggeri, som PensionDanmark har foretaget de senere år. De andre investeringer tæller bl.a. domiciler til MT Højgaard, NCC, Nordea Bank Danmark, FN-Byen og MOE – alle i hovedstadsområdet – og derudover for Alfa Laval i Aalborg, der blev annonceret i starten af ugen. PensionDanmark har investeret 12 mia. kr. i erhvervs- og boligejendomme og vil i de kommende år investere yderligere 2 mia. kr. i ejendomme om året. 

Fakta:

Sælger af grunden: Esbjerg Kommune
Investor: PensionDanmark
Lejer: Semco Maritime A/S
Beløb: 255 mio. kr.
Areal: 15.000 kvm med plads til 710 medarbejdere
Beliggenhed: Esbjerg Strand
Arkitekt: GPP Arkitekter
Ingeniør: Rambøll
Totalentreprenør: NCC