NCC bygger nyt domicil til Atea

NCC skal bygge nyt domicil til IT-virksomheden Atea i Skejby – det færdige kontorbyggeri vil få langt mindre energiforbrug og dermed mindre CO2-udledning

Ateas nye domicil i Skejby, Århus er et bæredygtigt og moderne byggeri, der giver bedre arbejdsforhold for de cirka 400 medarbejdere hos Atea, der leverer avancerede IT-løsninger. Byggeriet er tegnet af Aart Architects.

- Domicilet er et led i Ateas strategi om at tilpasse sig kunder, marked og samfund ved at optimere betingelserne for at drive forretning. Det vil sige, vi skal have et bedre indeklima, en mindre miljøbelastning, en mere effektiv drift og endelig mere tilfredse medarbejdere. Udfordringen for Atea er konstant at få vores strategi om fokus på miljørigtige løsninger og den lavest mulige omkostning til at hænge sammen, og det er lykkedes rigtig godt med det nye domicil i samarbejde med NCC Property Development, der er kendt i branchen for at bygge de mest bæredygtige kontordomiciler i Danmark, siger økonomidirektør Mohan Parson, Atea.

Udover Århus har Atea også kontorer i Ålborg og Kolding, Esbjerg og Aulum. Bygningen, der bliver 8.000 kvadratmeter stor, vil have de mest moderne løsninger inden for varme, ventilation, køling, belysning, solafskærmning, akustik, statisk elektricitet og så videre. Alt sammen er det med til at sikre et bæredygtigt byggeri, der sætter standarden for fremtidens kontorbyggerier.

- Ateas beslutning om at flytte til et nyt domicil er i tråd med det, NCC har oplevet under de seneste års krise. Mange veldrevne virksomheder fastholder investeringerne – blandt andet i nye lokaler – for at understøtte den fremtidige udvikling af selskabet. Samtidigt vil det ofte medføre en samlet driftsbesparelse på grund af optimal arealudnyttelse og lavere energiforbrug, siger direktør Ole Faurby, NCC Property Development A/S.:

NCC Property Development i 2008 besluttede som den første ejendomsudvikler i Danmark, at deltage i EU’s 'The European Green Building Programme' – en ordning, hvor deltagerne forpligter sig til at udvikle bygninger med 25 procent lavere energiramme end lovgivningen foreskriver. Ateas nye domicil certificeres desuden efter den engelske mærkningsordning BREEAM, der skal fremme miljøvenligt og energieffektivt byggeri.

Byggefakta

  • Adresse: Tangen 4 i Skejby, Århus
  • Areal: 8.000 kvadratmeter i tre etager
  • Udvikler og ejer: NCC Property Development A/S
  • Opføres af: NCC Construction Danmark A/S
  • Arkitekt: Aart architects
  • Rådgivende ingeniør: Rambøll Danmark A/S
  • Indflytning: februar 2013