NCC udvikler tobaksgrunden i Søborg

NCC Property Development erhverver det første stykke jord på området, der indtil 2011 husede British American Tobaccos danske hovedkontor og produktion i Gladsaxe

NCC Property Development har indgået aftale om at erhverve det første stykke jord på området, der indtil 2011 husede British American Tobaccos danske hovedkontor og produktionsfaciliteter i Gladsaxe. Allerede sidste år indgik NCC og British American Tobacco en aftale om at udvikle og omdanne området til nyt, attraktivt byområde.

NCC har valgt at erhverve et grundstykke, der ligger i det sydøstlige hjørne af ejendommen mellem Tobaksvejen og Ring 3 med henblik på at opføre et Company House. Placeringen betyder, at det første erhvervsbyggeri i det nye byområde får optimal eksponering og synlighed fra Ringvejen.

- For NCC har området omkring den gamle tobaksfabrik præcis de kvaliteter, der i vores øjne skal være til stede for at skabe et dynamisk og attraktivt by- og erhvervsområde. Det skyldes først og fremmest, at det er hurtigt og let at komme hertil, både fra København og omegnen. Vores erfaring viser, at gode transportforhold for medarbejdere og kunder er ét af de tungtvejende kriterier, når virksomheder skal vælge ny placering. Ring 3 gør det let for bilister at komme frem, der er busforbindelser lige uden for døren, og når den nye letbane står klar om nogle år, er der praktisk taget også trinbræt lige uden for døren, fortæller projektudviklingschef Claus Skytte, NCC Property Development.

- Ud over den åbenlyst gode placering tilfører de præmierede og bevaringsværdige administrationsbygninger og den markante produktionshal fra 50’erne området en charme og sjæl. Og så er parken med de høje, gamle træer en sjælden kvalitet, som kommende beboere og brugere i området vil kunne nyde godt af, fortsætter Claus Skytte.

British American Tobacco, der i 2011 flyttede sit nordiske hovedkvarter til København, har stor tillid til NCC og den planlagte udvikling af området.
”Efter vedtagelsen af lokalplanen i december er vi glade for, at der nu sættes gang i de første konkrete projekter i området. For os er det vigtigste, at udviklingen af området foregår på en måde, som vi kan stå inde for. Det spiller også en rolle, at de bevaringsværdige bygninger, som har fine arkitektoniske kvaliteter, kommer til at indgå i området på en velovervejet og respektfuld måde,” udtaler Peter Schnettler Kristensen, corporate counsel, British American Tobacco Danmark.


Fakta om det nye byområde i Gladsaxe
• NCC og British American Tobacco indgik aftale om at udvikle området i marts 2012
• Grunden er på lidt over 100.000 m2 og kan i henhold til den nye lokalplan anvendes bredt til bl.a. erhverv, bolig og undervisningsformål.
• På grunden kan opføres op til 124.000 m2 erhverv og bolig