Belastet boligområde parat til renovering

Nakskov Boligselskab har udpeget de udførende til en omfattende ombygning af Riddersborgparken i Nakskov

Konkurrencen om Riddersborgparken i Nakskov er vundet af et team: Alectia, Arkitema og AJ-Consult i samarbejde og omfatter transformationen af 13 tre-etagers boligblokke til 104 nye, attraktive rækkehuse.

Nakskov Boligselskab har udpeget de tre parter som vindere af en omfattende ombygning af Riddersborgparken i Nakskov. Riddersborgparken består i dag af 13 nedslidte 3-etagers boligblokke, som nu bliver omdannet til 104 attraktive rækkehuse i ét plan med skrå lofter til kip, egen have og egen parkeringsplads.

Det nye Riddersborgparken bliver ikke bare en opgradering af den eksisterende bebyggelse, men en helt ny bydel, hvor der er lagt særligt fokus på arkitektoniske og miljømæssige faktorer.

Et enstemmigt dommerpanel begrundede valget af vinderholdets løsning således:
- Forslaget er gennemarbejdet, gennemtænkt og meget overbevisende i hele sin fremstilling, men er samtidig behersket i sin visuelle udfoldelse, hvilket får forslaget til at lande smukt i sin kontekst. Forslaget er et realistisk og sobert svar på den stillede opgave, hvor programmet er blevet udfordret med en bedre løsning som resultat.

Alectia indgår i totalrådgiverteamet og har i konkurrencen haft fokus på energi, bæredygtighed og genanvendelse af byggematerialer fra det eksisterende byggeri. Projektet gennemføres som totalentreprise, hvor totalrådgiveren efter licitation overgår til totalentreprenøren. Rækkehusene forventes at stå færdige og klar til indflytning i 2014/2015