Ny sporingsenhed uden gps finder tyvegods

En lille ny opfindelse baseret på et elektronisk radiosignal kan spore stjålet udstyr

Et lille stykke elektronik koblet sammen med flere tusinde postbiler og posthuse kan på ganske kort tid finde frem til stjålet eller forsvundet entreprenørudstyr. Den lille sporingsenhed kan monteres på gravemaskiner, trailere, køretøjer og andet udstyr, og kort tid efter kan man se, hvor i landet den befinder sig.

En ny lille opfindelse gør det nu muligt at genfinde stjålet eller forsvundet udstyr. Den lille elektroniske enhed kaldet Diims måler blot fire centimeter i diameter, er vejrbestandig og kan dermed let skjules i f.eks. en gravemaskine, et køretøj eller andet udstyr på byggepladsen. Diims har ikke indbygget gps men udsender i stedet et elektronisk radiosignal, der kan opfanges af et fintmasket antennenetværk installeret i postbiler og postbygninger. Postbilerne opererer overalt i landet, og den bortkomne genstand skal blot befinde sig inden for 10-200 meter af antennenetværket (f.eks. en postbil) for at blive registreret. Herefter kan man se registreringen via sin personlige adgang til Diims’ onlinesystem eller den tilhørende app.

Det er den danske virksomhed Commotive, der står bag den patenterede sporingsenhed, som forventes at blive en meget populær sporingsløsning i byggebranchen, der ofte oplever svind på byggepladsen.

Både politiet og forsikringsbranchen viser stor interesse for produktet, der henvender sig til en bred palette af produktsegmenter.

Diims har sin helt egen hjemmeside, hvor man kan se introvideo, forhandlerlister, samlevejledning og meget mere. Klik ind på www.diims.dk.