Vandsugende sække til ekstreme regnskyl

Kunstige sandsække med indhold af geldannende polymer har en egenvægt på 200 gram, men opsuger 20 liter vand

De kunstige sandsække FloodSax er et nyt middel til værn ved vandskader, kraftige regnskyl og oversvømmelser. Sækkene opsuger 20 liter vand på blot 3 minutter. Inden brug vejer hver sæk kun 200 gram og leveres vakuumpakket, så 5 stk. samlet har en tykkelse på blot 3 cm og kan opsuge 100 liter vand. Når vandet er optaget, holder sækkene formen og kan stables, så de dæmmer op for yderligere vand.

 - Som led i et større bered-skab er de nye sække et effektivt supplement til almindelige sandsække, fordi de gør det muligt at handle hurtigere. De kræver kun lidt lagerplads og er så lette at transportere i fx en varevogn, at man på kort tid kan få et stort antal sække frem til det truede område  fortæller Lars Petersen, Aquamatric A/S, der står for markedsføringen i Danmark.

Der er 5 års garanti på den vandsugende virkning, som skyldes indholdet af en geldannende polymer. Den gør samtidig de fyldte sække tætte og punktérfri. FloodSax er i øvrigt bionedbrydelige og uskadelige for miljøet, når de smides ud efter endt brug.