Landets første havbad i Nørre Vorupør

Landets første havbad anlægges i Nørre Vorupør i samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden, Det Obelske Familiefond, Realdania og Thisted Kommune

 I Nørre Vorupør anlægges landets første havbad, der gør det muligt at bade i det friske salte havvand, uden at blive bekymret for høje bølger, understrøm eller hestehuller. Projektet etableres i samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden, Det Obelske Familiefond, Realdania og Thisted Kommune og er en del af en større udvikling, der skal styrke Thy som natur- og friluftscentrum.
Det kommende havbad i Nørre Vorupør er målrettet alle brugere, der gerne vil prøve kræfter med Vesterhavet under sikre og trygge forhold - hvad enten det er for at svømme, lege, dykke eller forbedre færdighederne i havkajakken.

Havbadet anlægges ved molen i Nørre Vorupør. Havbadet sikres med en mur, der løber parallelt med molen. Muren dæmmer op for store bølger og direkte passage til havet samtidig med, at der sker en konstant udskiftning af badevandet i havbadet.

Aktiviteter på landsiden

Selve havbadet suppleres af en række aktiviteter inde på land. Blandt andet beachvolley, strandfodbold samt udendørs fitness og styrketræningsredskaber. Dertil opføres omklædnings- og toiletfaciliteter samt en sauna, der sikrer, at vinterbaderne kan få varmen igen, når de har brugt havbadet. Området bliver landskabeligt anlagt, så klitter vil skabe læ på området omkring havbadet.

Hele området knyttes sammen, så der bliver nem adgang for alle lige fra parkeringspladsen og helt ned i havvandet.

Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, siger om projektet:
- Lokale og Anlægsfonden har længe arbejdet med at udvikle havnebade og for nylig også landets første søbad. Derfor er det naturligt, at vi sammen med Thisted Kommune har søgt efter det rigtige sted til at udvikle og etablere et havbad, der kan tage kampen op med Vesterhavet, og som samtidig formår at skabe aktiviteter på det bagvedliggende område inde på land. Havbadet gør det muligt at fastholde svømme- og badeaktiviteter ved Vesterhavet, også når der rigtig er "gang i gryden" med blæst og bølger"

Fakta
Projektet er budgetteret til 13,5 mio. kr. Heraf bidrager parterne med:
Det Obelske Familiefond: 3, 525 mio. kr.
Realdania: 3,525 mio. kr.
Lokale- og Anlægsfonden: 3 mio. kr.
Thisted Kommune: 3 mio. kr.
Projektet er 4.500 m² stort og er tegnet af arkitektfirmaet Preben Skaarup Landskab.