Langsom elevator kræver mindre plads

LT Elevator i Trige tilbyder en lavhastighedselevator, især velegnet til beboelsesejendomme med lav trafik

- Fordelen ved en lavhastighedselevator er, at den er nemmere at implementerer i byggeriet, specielt i forbindelse med renoveringer af ældre ejendomme. Lavhastighedselevatoren er grundet den lave hastighed på 0,15 meter pr. sekund godkendt efter maskindirektivet, hvilket giver en række fordele i forhold til elevatordirektivet, bl.a. kan gruben helt laves ned til 80 mm, og ligeledes kan en stor overhøjde undgås, anfører Claus Lage, medindehaver af LT Elevator.

Normalt er kravet til gruben under en elevator således hele 1.200 mm., mens kravet til gruben under en lavhastigshedselevator er på blot 120 mm., mens overhøjden er blot 2600 mm. mod traditionelt 3600 mm.

- Det siger sig selv, at det kan være en fordel ved renovering i ældre byggeri, hvor der måske ikke er så meget plads og hvor det samtidig ikke er så påkrævende med en elevator med høj hastighed – det vil sige byggeri med maksimalt tre stop og beboelsesejendomme, hvor der ikke er så megen trafik, siger Claus Lage.

Lavhastighedselevatoren kan fremstilles med 2 forskellige styreformer, semiautomatisk eller fuldautomatisk. Den semiautomatiske udgave kræver at den fra kabinen køres ved vedvarende tryk, dvs. knappen holdes inde. Den fuldautomatiske udgave virker som en almindelig elevator, med sideåbnet døre, en betjening med enkelt tryk, både fra kabinen og fra dørkald.
Begge løsninger kan indbygges i eksisterende skakte eller laves med en stål/ aluminiums skakt der kan beklædes med glas på alle fire sider.
 

Foto:Her ses en fuldautomatisk lavhastighedselevator, hvor kabinen er med glasvæg samt døre i poleret rustfri stål.