Fradrag kan stimulere byggeideer

Danske Byggematerialer foreslår fradrag for innovationsindsats - vil koste 0,5 mia. kr., men kunne udløse 5.400 jobs

Danske Byggematerialer vil styrke virksomhedernes indsats for innovation samt forskning og udvikling ved at give mulighed for straks at fradrage udgifter og investeringer på området.

Danske Byggematerialer, der er et branchefællesskab under Dansk Byggeri, foreslår nu, at virksomhedernes innovations-, forsknings- og udviklingsindsats styrkes gennem et straksfradrag. Forslaget er inspireret af en lignende canadisk ordning, som har haft en positiv samfundsøkonomisk effekt og vurderes at være selvfinansierende.

- En dansk ordning med straksfradrag vil være en god forretning for staten, og vi skønner, at det er realistisk med en stigning i den samlede innovations-, forsknings- og udviklingsindsats i de små og mellemstore virksomheder på op til 10 %, svarende til 1 mia. kr. årligt, som følge af ordningen, siger Per Thomas Dahl, branchedirektør i Danske Byggematerialer.

Forslaget vil ifølge et forsigtigt skøn fra Dansk Byggeri i gennemsnit koste staten 500 mio. kr. om året, men til gengæld medføre en stigning i produktiviteten på 0,2 procent og skabe 5.400 nye arbejdspladser.