PCB-giftrisiko kortlagt

Grontmij har kortlagt, hvor mange boliger, der har stor risiko for at indeholde PCB

Det kræftfremkaldende og giftige stof PCB blev fra 1950'erne og frem til 1977 flittigt anvendt i dansk nybyggeri og til renovering og isolering. Nu har Grontmij kortlagt, hvor mange boliger i de enkelte kommuner, der har stor risiko for PCB. Dermed er det ifølge Grontmij blevet lettere at gå systematisk til værks i forhold til at komme problemet til livs. Kombineres kortene med boligejernes egne oplysninger, får boligejerne nemlig et godt udgangspunkt for at sætte målrettet ind over for problemerne med PCB, oplyser Grontmij.

Erhvervs- og Byggestyrelsen har sammen med Socialministeriet for nylig udgivet en vejledning til at afhjælpe forhøjede PCB-niveauer i bygninger, og med kortene fra Grontmij er et mere præcist overblik over problemets omfang nu muligt.

Kortene viser, at udfordringerne med PCB er særlig udtalte i nogle afgrænsede områder af landet, men de er reelle for de fleste kommuner. De optalte boligenheder har mellem 15 og 30 procent sandsynlighed for at indeholde PCB.

- Overblikket over PCB i dansk byggeri er et helt afgørende første skridt i at løse problemerne med stoffet, fastslår afdelingsdirektør hos Grontmij Michael Christian Hansen.