Fusion skaber kæmpe i natursten

Stenex/TR Granit A/S er det foreløbige navn på fusionen mellemTR Granit A/S og Stenex A/S, der forventes at få international slagkraft

Danmark får en nyfusioneret tung spiller inden for produktion og salg af natursten. Pr. 1. april 2011 fusionerer TR Granit A/S og Stenex A/S. Den fusionerede virksomhed kommer til at indgå i DS Europe-koncernen, som har hovedsæde i Nørre Snede. Den bliver Danmarks største leverandør af indendørs og udendørs natursten, og den vil være eneste producent af den unikke og meget efterspurgte bornholmske granit.

- Med fusionen får vi en spiller, som står stærkt inden for produktion og salg af alle typer naturstensprodukter, og som også har den fornødne styrke til at kunne markere sig internationalt. Fusionen giver nogle åbenlyse synergier, som kan støtte DS Europe-koncernens mål om at servicere vores kunder bedst muligt ved at tilbyde totalløsninger, siger adm. direktør for DS Europe ApS, Henrik Søgaard Nielsen.

De to hidtidige ejere fortsætter i den fusionerede virksomhed.

- Med fusionen bliver vi den største danske totalleverandør i branchen. Vores ambition er, at det skal være nemt og enkelt at handle med os, og vi skal kunne levere alle de naturstensprodukter, som arkitekter, bygherrer og entreprenører efterspørger, siger indehaver af TR Granit A/S, Torben Enøe Rasmussen.

Carsten N. Christensen fra fusionspartneren Stenex A/S siger:

- De ændrede konjunkturer har betydet, at vi de seneste år har foretaget betydelige justeringer. Fusionen er det naturlige næste skridt for at skabe en stærk dansk aktør i den skærpede konkurrence. Hele vores koncern skal optimeres, for at kunne udfordre konkurrencen.

Den fusionerede virksomhed vil i en overgangsfase blive videreført under navnet Stenex/TR Granit A/S. Virksomhedens nye navn vil blive præsenteret i løbet af kort tid. Den fusionerede virksomhed vil få afdelinger i henholdsvis København, Århus, Nørre Snede samt på Bornholm. Torben Enøe Rasmussen bliver aktionær i det nye selskab.

DS Europe-koncernens andet datterselskab, Danske Stenhuggerier A/S, fortsætter uændret. DS Europe-koncernen vil efter fusionen beskæftige ca. 160 medarbejdere.