Konkurrence om bæredygtigt multihus

Lokale- og Anlægsfonden inviterer til konkurrence om multihus til idræt, kultur og andre fritidsaktiviteter

Det er fra i dag muligt at deltage i Lokale- og Anlægsfondens konkurrence om at tegne multihus til idræt, kultur og andre fritidsaktiviteter. Et hus, der skal byde på nye og overraskende bud på integration af bæredygtige helhedsløsninger og arkitektonisk formgivning.

Konkurrencens udgangspunkt er det kommende multihus 'Pulsen' i Balling, der ligger i Skive Kommune. Formålet med konkurrencen er at skabe et idræts- og kulturbyggeri, hvor bæredygtighed er tænkt med i formgivningen helt fra starten. Konkurrencen lægger op til et tæt samarbejde mellem ingeniører og arkitekter, gerne i samarbejde med andre fagligheder, som kan medvirke til at imødekomme konkurrencens mangeartede ønsker og krav, hedder det i en meddelse fra Lokale - og Anlægsfonden.

Konkurrencen er ifølge fonden liige så meget en ingeniørkonkurrence som en arkitektkonkurrence og bygger ovenpå Akademisk Arkitektforenings årskonference 2010, der netop handlede om, hvordan arkitekter og ingeniører i fællesskab kan arbejde med at integrere bæredygtige tiltag med spændende arkitektur. Bæredygtighed skal forstås i en bredere sammenhæng end kun den miljømæssige. Den sociale og den økonomiske bæredygtighed vejer også tungt, når vinderen af konkurrencen skal kåres.

Der er deadline for aflevering af forslag i konkurrencen om 'Fremtidens bæredygtige multihus' den 15. april 2011.