Elkiær+Ebbeskov og SEA tegner multihus i Balling

Multihuset 'Pulsen' er tegnet som en lille landsby i landsbyen med idrætshal, sundhedshus, kulturhus, wellnesshus og fitnesscenter samlet

'Pulsen' er Ballings nye multihus, og et nytænkende bud på, hvordan man kan skabe et dynamisk omdrejningspunkt for det moderne landsbyliv. Multihuset er tegnet som en lille landsby i landsbyen, der samler idrætshal, sundhedshus, kulturhus, wellnesshus og fitnesscenter under et tag. Med sundhed, idræt og velvære som fællesnævner er Pulsen et bud på, hvordan fremtidens lokale samlingssted kan se ud.

'Byens Puls' er i dag offentliggjort som vinderforslaget i Lokale- og Anlægsfondens åbne konkurrence om Pulsen - fremtidens bæredygtige multihus i Balling, der ligger i Skive Kommune. Forslaget, der er udarbejdet i samarbejde mellem de to unge tegnestuer Elkiær+Ebbeskov og SEA, blev valgt blandt 43 bud på, hvordan man kunne tegne et nyt omdrejningspunkt for livet i- og omkring Balling. Byggeriet til ca. 62 mio. kr. forener  idrætshal, sundhedshus, kulturhus, wellnesshus og fitnesscenter med udendørs faciliteter som opvarmet pool og sportsanlæg.

Vinderforslagets særlige arkitektoniske greb er at placere de forskellige aktiviteter i selvstændige huse omkring overdækkede gader og pladser, som borgerne kan indtage og bruge til leg, idræt og som nye rammer om byens begivenheder.

- Sport og sundhed er noget, der binder alle sammen på tværs af generationer og befolkningslag. Derfor er sundhed det perfekte fortegn for det nye samlingspunkt i Balling. Men sundhed alene skaber ikke et mødested. Derfor har vi valgt at gribe byggeriet an som en by i byen med gader og pladser, der skaber nogle nye og anderledes rammer, som borgerne kan indtage og bruge løs af uanset om de ellers har et ærinde i huset, fortæller Ane Ebbeskov, partner i Elkiær+Ebbeskov.