Certificerede isolatører

CBI Danmark i Vildbjerg er i færd med at certificere 90 isolatører

12 isolatører fra hele landet – og en enkelt fra Norge – fik forleden papir på, at de må sætte stemplet 'Certificeret CBI Danmark isolatør' på deres hjemmesider og varebiler.

De blev i sidste uge færdige med et 2-dages undervisningsforløb, og var det fjerde hold, som blev certificeret fra CBI Danmarks virksomhed i Vildbjerg.

Per Thomsen

Per Thomsen, direktør for CBI Danmark.

- Vi har valgt at certificere vores næsten 90 isolatører, således at de er optimalt klædt på til at vejlede, sælge og benytte vores CBI-produkt. Derfor har vi opbygget vores helt egen uddannelse, som både indeholder en masse teori, men som i høj grad også er praktisk orienteret, fortæller CBI Danmarks direktør Per Thomsen.

Den teoretiske del klarer Per Thomsen selv. Han giver isolatørerne brugbar viden om papirisoleringens mange egenskaber, specifikationer, tests m.v.

Også på den praktiske del er Per Thomsen med. Men her har CBI’s producent, Isocell, sendt en ekspert fra Østrig til at demonstrere indblæsningsmaskiner og -metoder, hvorefter isolatørerne selv prøver kræfter med maskiner og papirisolering. Det sker i CBI Danmarks demonstrationslokaler ved virksomheden i Vildbjerg, hvor der blæses papirisolering ind i loftsrum, i etageadskillelser og i skrårum, ligesom isolatørerne også lærer at bruge den såkaldte wetspraying, som er en blanding af vand, lim og papiruld.

Den østrigske ekspert Hubert overvåger og giver gode råd til isolatørerne. Han har i øvrigt selv stået for konstruktionen af de indblæsningsmaskiner, som isolatørerne benytter.