Udvidet autismecenter undervejs på Fyn

Region Syddanmark forventer 20 nye bolig-og aktivitetspladser i AutismeCenter Holmehøj færdig til foråret 2011

16 unge og voksne med autisme mangler i øjeblikket et bolig- eller aktivitetstilbud i Region Syddanmark. Men allerede nu rejser regionen taget til 20 nye bolig- og aktivitetspladser og holder i den anledning rejsegilde 30. november. Det nye bolig- og aktivitetstilbud bliver en del af AutismeCenter Holmehøj, der er beliggende mellem Odense og Svendborg.

12 af pladserne er reserveret til autister fra de to midlertidige foranstaltninger, nemlig Humlehaven og Hus D i Ringe. De resterende otte pladser skal afhjælpe manglen på tilbud til borgere med autisme i Region Syddanmark.

Udover de 20 nye boliger vil byggeriet i Kværndrup også tilbyde flere dagsaktiviteter til autister i området. De kan for eksempel få arbejde i et træværksted, et væveværksted eller i et billed- og smykkeværksted.

Nybyggeriet betyder, at både bolig- og dagsaktivitetstilbuddene bliver samlet på samme adresse. Mennesker med autisme har ofte brug for et tæt samarbejde imellem personalet, og derfor er det en stor fordel, når ansatte fra både botilbuddet og aktivitetstilbuddet er at finde samme sted.

AutismeCenter Holmehøj forventer, at der vil være et behov for mellem 10-12 nye ansatte til at stå for driften af bolig- og aktivitetstilbuddet. Byggeriet forventes at stå færdig i foråret 2011.