700 nye boliger på vej i Valby

De Forenende Ejendomsselskaber er på vej med 700 nye boliger i Valby Maskinfabrik på den gamle FL. Smidth-grund

Tæt på centrum, tæt på offentlig transport, tæt på grønne arealer og nem adgang til både motorvej og lufthavn. Valby er blevet et attraktivt boligområde, og med den udvikling, som netop nu sker på den gamle FL. Smidth-grund mellem Toftegårds Plads, Vigerslev Allé og Gl. Køge Landevej, bliver området endnu mere attraktivt, hedder det i en meddelelse.

Den gamle industrigrund er ved at udvikle sig til en helt ny bydel med boliger, butikker, erhverv og grønne arealer, og meget snart begynder de første boliger at tage form, når De Forenede Ejendomsselskaber opfører boligbyggeriet Valby Maskinfabrik – boliger syd.

- Vi forventer at opføre i alt 700 boliger, hvoraf de første 100 er klar til indflytning i 2012, siger Chalotte Köhne, direktør i De Forenede Ejendomsselskaber.

Bæredygtigt byggeri

De Forenede Ejendomsselskaber har valgt bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard til at bygge de første boliger.

- I samarbejde med MT Højgaard har vi fundet frem til et rigtig godt produkt, som vil sikre københavnerne nogle boliger i høj kvalitet til en attraktiv pris. Den proces, vi har været igennem med MT Højgaard, har været præget af overskud og professionalisme, og vi ser frem til et godt samarbejde, siger Chalotte Köhne.

Masterplanen for området er udarbejdet af Henning Larsen Architects, og selve bygningen er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Lejlighederne bliver på to, tre og fire værelser fra 75 til 115 kvadratmeter. Alle lejligheder får adgang til elevator, altan og et spændende gårdmiljø, og de bliver udstyret med Svanekøkkener og alle hårde hvidevarer. Priserne kommer til at ligge mellem 8.000

Byggeriet bliver opført i lavenergiklasse 2015, og parterne arbejder på at få byggeriet certificeret efter den bæredygtige BREEAM-model. Bebyggelsen forventes at blive den første boligudlejningsejendom i Danmark, der kan certificeres som bæredygtigt byggeri.