Boom i Københavns befolkning de kommende år

Frem til år 2025 vil befolkningen i København blive øget med 100.000 - og der bliver behov for 45.00 nye boliger

Danmarks hovedstad vokser i et meget højt tempo. Nye tal fra Københavns Kommune viser, at byens indbyggertal vil vokse med 18 pct. frem til 2025. Der er ikke bare mange flere, der flytter til byen, Københavnerne får også mange flere børn end tidligere.

Hver dag over de næste 14 år vokser København med næsten 19 nye beboere. Den udvikling vil frem til 2025 resultere i godt 100.000 nye københavnere. De mange nye københavnere skal bruge 45.000 nye boliger, forudser Københavns Kommune i en ny prognose.

Største vækst siden 2. verdenskrig

Undersøgelsen fra Københavns Kommune peger også på, hvor i byen de nye beboere flytter ind. København har skabt plads til udviklingen langs fælleden på Amager og langs de gamle industriområder, bl.a. i havnen. Den udvikling slår igennem i undersøgelsen, der forudser størst vækst i områderne Amager Vest, Vesterbro/Kgs. Enghave samt Østerbro. De tre områder indeholder By & Havns udviklingsområder Ørestad, Teglholmen og Nordhavnen.

- Københavns befolkningsvækst er ekstraordinær. Vi har ikke oplevet en vækst på det her niveau siden 2. verdenskrig. Det var her vi fik de store årgange, som nu er gået eller er på vej på pension. Vi forventer at halvdelen af de 100.000 nye Københavnere er unge og familier. Dem er vi klar til at tage i mod bl.a. i vores store byudviklingsområder. Her udarbejder vi handlingsplaner, der sikrer at vores investeringer i skoler, infrastruktur mv. matcher udviklingstakten, siger Anne Skovbro, direktør for Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune.

Tiltrækker børnefamilier

Området Amager Vest, hvor Ørestad ligger, vil tiltrække mange nye beboere. Københavns Kommune regner med, at området vil vokse med godt 20.000 beboere, hvor langt de fleste vil komme til at bo i Ørestad Syd, som er begyndt at tiltrække mange børnefamilier. Her er fem nye boligbyggerier på vej, og i det færdige byggeri 8Tallet har over fire familier købt en lejlighed hver uge over de sidste 10 måneder.

I de kommende 15 år vil der især komme mange børn til byen. Især i Amager Vest vil der komme mange flere børn mellem 0 og 16 år. I København som helhed forventes væksten at være på 20.858 børn, svarende til 24 pct, mens Amager Vest kan vente 4.289 nye børn, hvilket svarer til en vækst på hele 44 pct.