Skolegård som åbent byrum

Mure og hegn omkring Amager Fælled Skole skal rives ned, så det bliver et aktivt og rekreativt opholdssted for både elever og beboere i Sundholmskvarteret

Mure og hegn omkring Amager Fælled Skole skal rives ned. Skoleområdet bliver i stedet et aktivt og rekreativt opholdssted for både elever og beboere i Sundholmskvarteret

Amager Fælled Skole har i mange år levet et utilnærmeligt liv væk fra bymiljøet, men nu skal det lukkede skoleareal gøres til et åbent og aktivt sted for det tætbebyggede byområde i det inderste af Amager.

Efter en omfattende proces med inddragelse af beboere, elever, lærere og de daginstitutioner, der ligger ved siden af skolen, er der nu fundet en række idéer og ønsker til, hvordan den skarpe grænse mellem skoleområde og bymiljø kan opløses og tilføjes nye muligheder for leg, bevægelse, kulturoplevelser og mere afslappet ophold. Hvor der i dag er en meget lukket grænse mellem børnenes skoleområde og de voksnes verden, kommer der i fremtiden et mere åbent område med bl.a. mulighed for boldspil, skaterfaciliteter og et parkourforløb.

Ny skov

De mange nye aktivitetsmuligheder er kun en del af forandringen. Amager Fælled Skole får også en ny skov midt i byen. På det i alt 10.000 m² store skoleareal bliver der plantet ca. 100 nye træer i forskellige træsorter. Den nye skov kan både bruges som et læringsmiljø for eleverne og som udflugtsmål for en skovtur for beboerne i Sundholmskvarteret.

Projektet er tegnet af Nord Architects samt arkitekt Lene Nielsen fra Børne- og Ungdomsforvaltningen. Københavns Kommune støtter projektet med 9,5 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden har deltaget i udviklingen af projektet og støtter etableringen med 2,5 mio. kr. I alt koster projektet 13,5 mio. kr. at anlægge.