Stor midlertidig skole i Hvidovre

Inden længe kan Holmegårdsskolens 580 elever se frem til en dagligdag i helt nye omgivelser. Modulproducenten ABC Pavilloner er nemlig i fuld gang med at opføre en midlertidig skole

Inden længe kan Holmegårdsskolens 580 elever se frem til en dagligdag i helt nye omgivelser. Modulproducenten ABC Pavilloner er nemlig i fuld gang med at opføre en midlertidig skole, som består af intet mindre end 63 multimoduler, der skal udgøre rammerne for de mange elever og ansatte, imens den eksisterende skole totalrenoveres og udbygges.

Mens coronavirussen raser og sætter en kæp i hjulet hos rigtig mange danske virksomheder, går det stærkt hos ABC Pavilloner i det midtjyske Engesvang. Her er der godt gang i hjulene med flere store projekter, hvor blandt andet midlertidige og permanente skoler fylder meget i ordrebogen.

En af dem er Holmegårdsskolen i Hvidovre, som inden længe skal totalrenoveres og udbygges med to nye bygninger. I den forbindelse har bygherren, Hvidovre Kommune, brug for en midlertidig skole, så hverdagen og undervisningen for de mange elever og ansatte i mellemtiden kan fortsætte. Her er der blevet valgt en midlertidig modulløsning, som kommunen lejer af ABC Pavilloner i en treårig periode, og mandag den 20. april hejses de første to af i alt tre bygninger på grunden i Hvidovre.

- Vi har over de seneste måneder haft travlt i produktionen, så vi kunne være klar med en løsning, der både lever op til skolens ønsker til indretning og ikke mindst tidsrammen. Her har vi produceret to af de i alt tre bygninger til levering nu, mens den sidste bliver bygget til levering i december månedsiger Kasper Fuhr Dahl, der er bygningskonstruktør hos ABC Pavilloner.

Den midlertidige skole består af intet mindre end 63 multimoduler, der bliver sat sammen til tre bygninger på i alt 2.700 kvadratmeter. Hver bygning kommer til at indeholde otte klasseværelser, mens de også har alt lige fra personalerum og køkken til rengøringsrum og toiletter, således eleverne og personalet kan opretholde hverdagen og undervisningen som i enhver anden skole.

- Hverken eleverne eller personalet kommet i dagligdagen til at mærke, at der er tale om en midlertidig skole, da den til forveksling indeholder alt det, en skole skal have. Her har vi eksempelvis sørget for at montere bredere døre end standardstørrelsen, så der er plads til det samme flow i skolen, når det ringer ind og ud til frikvarter, fortsætter Kasper Fuhr Dahl.

Genbrug af tidligere moduler

ABC Pavilloner har desuden i høj grad taget den bæredygtige tankegang med i projektet, da tidligere moduler, der blandt andet har været brugt til kontorer og i genhusningssager, så vidt muligt er genanvendt til den midlertidige skole:

- Vi har valgt at genbruge og renovere så meget, vi kan, således lokalerne fremstår som nye og samtidig uden at gå på kompromis med kommunens ønsker og krav til bygningerne. For selvom et modul måske tidligere har været udlejet i fem år, så er der stadig mange gode materialer, som kan genbruges og eksempelvis beklædes, så de blandt andet overholder lydkrav og lignende, lyder det fra Kasper Fuhr Dahl