CBS Porcelænshaven

:
marts 2010

I husets øverste etage finder man et VIP-område med en stor tagterrasse, hvorfra man kan nyde udsigten over parken.

CBS Porcelænshavens arealer forbindes med en stor, bred trappe. Trappen er lavet af Holbæk Ny Maskinværksted A/S.

I bygningens nederste plan er et stort auditorium med plads til 100 personer.

Flere steder er væggene beklædt med 6 mm tyk grøn eller bordeaux filt, som virker akustikregulerende og samtidig fungerer som dekoration. Ventilationen er integreret i væggen og i samme farver – det er Bravida Danmark, der har haft ventilationsentreprisen.

Holdlokalerne på første sal kan hver rumme op til 32 personer – de studerende kan sidde ved firmandsborde, som lægger op til gruppearbejde.

Grupperummene er afskærmet ved hjælp af glasvægge fra Skandi Bo. Glasvæggene giver et let og luftigt indtryk, som man finder i resten af bygningen.

I husets øverste etage finder man et VIP-område med en stor tagterrasse, hvorfra man kan nyde udsigten over parken.

previous next

Et prismatisk spejlbillede af Frederiksberg Have

Copenhagen Business School har fået endnu en ny bygning til alle sine studerende. Denne gang er det en tidligere silobygning, som er blevet renoveret og ombygget til et let og luftigt studietempel

Byggefakta

CBS
Porcelænshaven 20
2000 Frederiksberg
Danmark

Bygherre:
Copenhagen Business School
Arkitekt:
Henning Larsen Architects A/S
Hovedentreprenør:
Elindco Byggefirma A/S
Ingeniør:
Moe & Brødsgaard A/S
Areal:
3600 kvm.
Byggesum: 
80 mio. kr.

Tidligere lå Den Kongelige Porcelænsfabrik på Frederiksberg, men nu er grunden lavet om til et skønt og dynamisk kvarter med boliger, uddannelsesinstitution og gode parkeringsforhold. Her er både rækkehuse med haver og lejligheder af forskellig slags.

Dette nye kvarter har fået navnet Porcelænshaven, og det ligger klos op ad Frederiksberg Have og har sin egen indgang til parken, hvilket løfter bebyggelsen op på et helt specielt niveau. Porcelænshaven ligger midt i Frederiksbergs dynamiske café- og forretningsliv, og i gåafstand til både metro og S-togstation, så alt hvad man behøver, er inden for gåafstand.

De tidligere industribygninger er nænsomt restaureret og bygget om, og området emmer af historie og er blevet en eksklusiv oase i storbyen.

CBS’ nyeste afdeling

Copenhagen Business School er et internationalt universitet, hvor der forskes og undervises i erhvervsøkonomi og erhvervshumaniora. Det er en af de største business schools i Europa og samarbejder med universiteter og erhvervsliv i ind- og udland.

CBS vokser stadig og har igen udvidet og fået nye undervisnings- og administrationslokaler i den tidligere silobygning, som ligger lige ved indgangen til Frederiksberg Have. Silobygningen blev tidligere brugt til at opbevare porcelænsfabrikkens råvarer i, og de store siloer i træ var gennemgående helt nede fra stueetagen og op til 4. sal.

Det er Henning Larsen Architects, som har tegnet ombygningen. Arkitekt Klaus Troldborg fortæller, at da man fjernede siloerne, så stod man med et stort tomrum og måtte lave nye dæk til at adskille etagerne. Facaden mod syd blev revet ned og erstattet af en glasfacade ud mod parken.

Fra arkitektfirmaets side var intentionen fra starten at blande gammelt med nyt og bevare oplevelsen af at være i et industriområde, hvilket er lykkedes ganske godt.

Filt og frisk luft

Poul B. Jørgensen fra Elindco Byggefirma A/S beretter, at der har været tale om en helt traditionel hovedentreprise. Da der var tale om et gammelt hus, så har projektet taget lidt tid at få færdigt.

Som allerede nævnt blev huset delvist revet ned, og der skulle både renoveres og nybygges.

Den store glasfacade var en spændende udfordring. Glaspartierne er kun fastholdt i bund og top, og der er ingen lodposter og ingen sprosser. Der er tale om en Semi Structural Glazing. Glasset går fra etage til etage. På facaden er der lavet mange spring, hvilket har været en stor udfordring. I dette tilfælde har man brugt Scanglas fra Sverige. Den store sydvendte glasfacade lukker en masse sollys ind i bygningen. Der er arbejdet med termoaktive dæk til nedkøling, idet der er støbt køleslanger ind i dækkene.

Som ventilation har man både lavet mekanisk ventilation og naturlig ventilation. I det hele taget er det blevet et meget højteknologisk hus. Det er Bravida Danmark A/S som har stået for ventilationsentreprisen. De har sat to store komfortanlæg op i kælderen. Begge anlæg er fra Novenco, og de kan både køle og varmegenvinding. Det er kun, når der er folk i bygningen, at komfortanlæggene kører på fuld drift. Bravida Danmark A/S har også stået for de to tagventilatorer, som tager toiletter og køkkener.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 6

Museum

Arken

Kunstmuseet Arken med mere lys og plads

Butik

Bilka Sønderborg

Indkøbsmekka med eksklusiv portal

Biograf

BioCity Randers

Biograf i klippeform på Thors Bakke

Kulturcenter

Brønden

Kulturhus med lysvinger

Uddannelsescenter

CBS Porcelænshaven

Et prismatisk spejlbillede af Frederiksberg Have

Hotel og konference

Copenhagen Towers

Copenhagen Towers – bæredygtigt giganthotel

Domicil

EY Tower

TV-Byen som ny ramme for Ernst & Young

Pengeinstitut

Fionia Bank

Glashus byder bankkunderne velkommen

Domicil

Geo

Nøgtern arkitektur iklædt stål

Ungdomsbolig

Hedorfs Kollegium

Kollegie i karnapper

Shoppingcenter

HerningCentret

Høj shopping i Herning

Domicil

Horten

Advokater med kompleks facade

Butik

Ikea Odense

Danmarks største Ikea

Domicil

Landboforeningen Gefion

Kraftfuldt landbodomicil

Skole

Lyngholmskolen

Energivenlig folkeskole i moduler

Kontorhus

Neroport

Humant mini-Manhattan

Skole

Odense Tekniske Gymnasium

Rummelighed til eleverne

Skole

Slotsskolen

Trebenet skole med kompakt krop

Kontorhus

Værkmestergården

Lysende skrin i tæt bydel