Horten

:
Februar 2010

Vinduerne i kontorarealerne er nordvendte, hvilket tjener et dobbelt formår: Dels får medarbejderne den flotteste udsigt ud mod kanalen, dels minimeres det direkte solindfald, hvilket nedsætter behovet for køling af bygningen.

Set fra nogle vinkler er vinduerne ikke synlige, og Hortens facade fremstår som en klippevæg snarere end et menneskeskabt byggeri.

Bygningen kommer den besøgende i møde med et på engang intimt og næsten bygningshøjt atrium, hvor etagerne ligger med forskudte forkanter.

Morsø Specialinventar A/S har fremstillet møbler og inventar til Horten, blandt andet receptionsskranken, der udover arbejdspladsfunktioner huser armaturer til fortrængningsventilation.

Der er lidt højere til loftet og væggene er træbeklædte, men ellers er mødeetagen præget af samme afdæmpede materiale- og farveholdning som resten af huset.

Centralt i bygningen ligger hovedtrappen, som binder huset sammen vertikalt. Med sine forskudte løb er det cirkulære trapperum et skulpturelt element og vil samtidig fungere som mødested for medarbejderne.

Husets store bestyrelsesrum vender ud mod den nordlige facade og ligger på øverste etage. Rummet er helt fri for søjler, da det i praksis er hængt op i tagkonstruktionen.

Fra luften ses tydeligt bygningens grundlæggende X-form. Taget er lukket med ståltagelementer fra Skandek Tagelementfabrik A/S, og Dahl Entreprise A/S har bl.a. udført tømrerarbejdet på tagkonstruktionen.

previous next

Advokater med kompleks facade

Advokatfirmaet Hortens nye hovedkvarter i Hellerup, tegnet af 3XN, er et både gennemført og skelsættende stykke arkitektur, der sætter helt nye standarder for facadeteknologi

Byggefakta

Horten
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
Danmark

Bygherre:
Carlsberg Ejendomme A/S
Arkitekt:
3XN A/S
Totalentreprenør:
E. Pihl & Søn A/S
Hovedentreprenør:
Rambøll Danmark A/S
Andre aktører:
Site A/S
Areal:
8000 kvm.
Byggesum: 
300 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2008 - november 2009

Vinduerne i kontorarealerne er nordvendte, hvilket tjener et dobbelt formår: Dels får medarbejderne den flotteste udsigt ud mod kanalen, dels minimeres det direkte solindfald, hvilket nedsætter behovet for køling af bygningen.

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 6

Museum

Arken

Kunstmuseet Arken med mere lys og plads

Butik

Bilka Sønderborg

Indkøbsmekka med eksklusiv portal

Biograf

BioCity Randers

Biograf i klippeform på Thors Bakke

Kulturcenter

Brønden

Kulturhus med lysvinger

Uddannelsescenter

CBS Porcelænshaven

Et prismatisk spejlbillede af Frederiksberg Have

Hotel og konference

Copenhagen Towers

Copenhagen Towers – bæredygtigt giganthotel

Domicil

EY Tower

TV-Byen som ny ramme for Ernst & Young

Pengeinstitut

Fionia Bank

Glashus byder bankkunderne velkommen

Domicil

Geo

Nøgtern arkitektur iklædt stål

Ungdomsbolig

Hedorfs Kollegium

Kollegie i karnapper

Shoppingcenter

HerningCentret

Høj shopping i Herning

Domicil

Horten

Advokater med kompleks facade

Butik

Ikea Odense

Danmarks største Ikea

Domicil

Landboforeningen Gefion

Kraftfuldt landbodomicil

Skole

Lyngholmskolen

Energivenlig folkeskole i moduler

Kontorhus

Neroport

Humant mini-Manhattan

Skole

Odense Tekniske Gymnasium

Rummelighed til eleverne

Skole

Slotsskolen

Trebenet skole med kompakt krop

Kontorhus

Værkmestergården

Lysende skrin i tæt bydel