151.000 besøgte belysningsmesse

De besøgende til messen Light + Building i Frankfurt 3.-8. marts kom fra intet mindre end 146 lande

Light+Building messen er ubestridt det førende internationale mødested for fagfolk verden over inden for belysning og bygningsautomation. Ledelsen for Messe Frankfurt er derfor også glad for, at man atter kan dokumentere den globale appeal og bredden i messen - alene ved det forhold, at messens 151.000 besøgende kom fra intet mindre end 146 lande. Antallet af besøgende kunne endda have været noget højere, hvis ikke en tog-og flystrejke kom i vejen 6. marts.

Besøgende fra andre lande end Tyskland udgjorde således lidt over halvdelen af det samlede antal besøgende, nemlig 51 procent. Det er mange udstillere nok også glade for, idet tysk økonomi er gået lidt i dvale med en negativ vækst på 0,3 procent i 2023, ligesom husholdningerne forbrug faldt med 0,8 procent . Nogle danske udstillere mente således at kunne fornemme en vis tilbageholdenhed blandt de tyske besøgende - til gengæld var der så øget interesse at spore fra andre lande, der ikke har været lige så plaget af inflation. Den gode nyhed er, at den tyske økonomi forventes tilbage på sporet i løbet af 2024 i takt med den aftagende inflation. Det betyder trods alt noget for Europa og efterspørglsen, hvordan det går med verdens fjerde største økonomi, den tyske.

Blandt de besøgende dominerede lande som Tyskland, Kina, Italien, Holland og Frankrig, mens også store besøgstal fra Schweiz, Belgien, Østrig, Storbritannien, Spanien og Polen. Bredden var absolut også tilstede blandt udstillerne - hele 76 procent af messens 2.169 udstillere kom således fra lande uden for Tyskland.

Den grønne dimension

Som ventet foregik messen, ligesom en del andre messer i bæredygtighedens tegn, fordi der er nogle klimamål, der skal leves op til - derfor betyder energiefektivisering noget.

-Med skiftet til vedvarende energikilder, større effektivitet og bæredygtighed i bygninger er klimamålene højt på dagsordenen, og det er netop hvad man kan bruges en messen vor til, at være platform til præsentation af innovative løsninger. Fremtidens bygninger og inspirerende belysningsløsninger med elektrificering og digitalisering af boliger og bygninger for at reducere emissioner og genbruge råvarer er nøgleemner, fastlår , præsident og administrerende direktør for Messe Frankfurt.

  Selve belysningssektoren fylder godt på på Light+Building, hvor hele 65 procent af udstillerne kom fra - og Wolfgang Marzin var godt tilfreds med indsatsen.

  -Lys spiller en vigtig rolle i morgendagens arkitektur. Udstillerne præsenterede højkvalitets    belysningsløsninger til indendørs og udendørs områder samt dynamiske rumkoncepter. Moderne LED-installationer sikrer moderne effektivitet og smelter enten       harmonisk ind i arkitekturen eller understreger designelementerne. Belysning skal naturligvis give maksimal visuel komfort i alle opholds- og arbejdsmiljøer, men der arbejdes meget med materialer og bæredygtighed i fremstillingsprocesserne. Det er f.eks. spændende at se, at mange producenter designer armaturer på en måde, så de anvendte råmaterialer kan genbruges ved slutningen af ​​deres levetid, lyder det fra Wolfgang Marzin.

  Danske udstillere

De danske udstillere talte bl.a:A LED A/S, Artcoustic Loudspeakers, Antidark ApS, Astep ApS, Felicity Smart Infrastructure, Here&After ApS, Ingemann Components A/S, Inter Primo A/S, Karakter ApS, Light-Point A/S, Made By Hand ApS, Nordic Power Convertsres, Nordlux A/S, Please Wait To Be Seated A/S, Tom Rossau A/S, SEC Scandinavia A/S, SGM Light A/S og Sjoc Retail ApS.

Desuden var der et dansk fællestand, hvor der blev præsenteret lysdesign fra en række mindre, innovative designvirksomheder som EBB & FLOW, Thorup Copenhagen, New Works, Nuura og ANOUR.