Light + Building 2016 i forårshopla

Positiv markedsstemning var med til at hæve besøgstallet til Light + Building i Frankfurt til 216.000

Det er ikke uden grund, at Light + Building-messen kalder sig selv for verdens største begivenhed inden for belysning, el-teknologi og bygningsautomation – for det er det.

Det blev endnu engang understreget på messen denne gang i et meget tidligt forår, den 18.-23. marts, hvor der var sparet så meget på temperaturen, at træer og planter endnu ikke var sprunget ud i deres flor. Til gengæld var der masser af aktivitet i hallerne og gangene på messen – så meget, at messen kunne notere sig for rekordstor deltagelse, både når det gjaldt udstillere som besøgende.

Antallet af udstillere nåede således op på hele 2.589 – mod 2.495 sidste gang, messen fandt sted, i 2014 – takket være en mindre udvidelse af det samlede messeareal, der denne gang nåede op på 248.500 kvm mod 245.000 kvm sidste gang.

Messens arrangører er især tilfredse med de mange besøgende, der til denne messe nåede op på 216.000 mod godt 211.000 sidste gang, messen fandt sted – en stigning i besøgstallet på 2,3 pct.

– Vi er yderst tilfredse med dette års Light + Building og glade for den positive udvikling på flere områder. Det understreger betydningen af ​​Light + Building som verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi, ligesom det et er udtryk for den positive stemning i sektoren, siger Wolfgang Marzin, præsident og CEO for Messe Frankfurt.

International profil

Wolfgang fremhæver også, at den internationale profil blev styrket, idet hele 67 pct. af udstillerne kom fra lande uden for Tyskland, hvilket skal sammenlignes med sidste messe, hvor 63 pct. af udstillerne var fra lande uden for Tyskland. Dertil kommer, at 49 pct. af de besøgende kom fra lande uden for Tyskland mod 47 pct. sidste gang, messen fandt sted. De lande, der kom flest besøgende fra, ud over Tyskland, var Italien, Holland, Frankrig, Storbritannien og Kina.

Der var dog også en betydelig vækst i besøgstallet fra lande som Spanien og østeuropæiske lande som Polen, Tjekkiet, Ungarn og Rumænien samt fra Tyrkiet, Indien, Marokko og Iran.

Et af de vigtige temaer på messen var sikkerhedsteknologi, som blev diskuteret på en todageskonference, men vigtigste tema var dog nok digitalisering i forhold til det moderne rum i en bygning. Her præsenterede en række udstillere intelligente løsninger og fremtidsorienterede teknologier med fokus på digitale netværk.

20 danske udstillere

Rikke Lacoppidan fra Dimex, der repræsenterer Messe Frankfurt på det danske marked, var også tilfreds med messen:

– Min fornemmelse er, at de danske udstillere generelt var mere tilfredse med messen denne gang end sidst, især fordi der var rigtig mange af de rette beslutningstagere at gå i dialog med, siger Rikke Lacoppidan.

Der var ca. 20 danske udstillere på messen, bl.a. Roblon A/S, Lighting Division, Bell Xpress, Darø A/S og Louis Poulsen.

Den næste Light + Building kommer til at foregå den 18.-23. marts 2018.

Foto: Antallet af udstillere nåede op på hele 2.589 mod 2.495 sidste gang, messen fandt sted, i 2014.