Pavillonen i Grenaa foran stor udvidelse

Arbejdet med at skabe de nye rammer er udført af C.F. Møller Architects i samarbejde med Jesper Jul og brugerne af Pavillonen
Pavillonen afslører nye og store planer for en markant udbygning, der sætter en ny arkitektonisk standard for kulturbyggerier i området og udvider kunstens udfoldelsesmuligheder, sammenhæng med naturen og gør kulturen til et turistmål.

Planerne viser en ny talentscene, en ny kunsthal og en ny tagterrasse med plads til events og kultur i en ny arkitektonisk sammenhæng i de mange i dag usammenhængende bygninger, der over de seneste 120 er føjet til kulturhuset. Samtidig trækkes naturen ind i kulturen, og der skabes hjerterum til det mangfoldige daglige kulturliv i en stærk sammenhæng med det omkringliggende landskab. Alt sammen samlet under ét tag. Pavillonen arbejder sammen med Grenaa Kunst- og Musikforening og C.F. Møller Architects om fremtidens måde at bringe kulturen sammen på i Grenaa.

Pavillonen i Grenaa har længe været et kulturelt omdrejningspunkt for borgerne i Grenaa og Norddjurs, hvor den har samlet musik, teater, undervisning, sport og mange andre kulturelle begivenheder. Dog ikke under samme tag, og Pavillonen er derfor præget af at være knopskudt i takt med, at nye behov er opstået siden den første bygning stod færdig i 1902. Nu er tiden kommet til at bringe Pavillonen ind i de næste 100 år med en gennemtænkt arkitektonisk løsning, der både skaber plads til udstilling af kunst og til nye debuterende musikalske talenter. Samtidig bliver Pavillonen åbnet mod det smukke omkringliggende landskab med både å og park, så det i højere grad bliver et sted at opholde sig før og efter sport og kulturelle oplevelser og for dem, som blot er ude at gå en tur i landskabet.

”Vores overordnede mål med denne plan er at bringe Pavillonen ind i fremtiden. Vi vil skabe bedre og flere muligheder for at lade kulturen udfolde sig, og vi vil forlænge og forny publikums oplevelse ved at skabe gode rammer for både at kunne mødes inden oplevelsen og ikke mindst blive hængende lidt efter oplevelsen og tale om den”, forklarer Jesper Jul, direktør Pavillonen, en af initiativtagerne til at tage Pavillonen ind i fremtiden.