Butikscenter på nær 40.000 kvm åbner i Vanløse om et år

Det 750 mio. kr. dyre shoppingcenter Kronen Vanløse åbner oktober næste år efter at have fået nye ejere, bl.a. Solstra Capital Partners

"Kronen Vanløse" bliver navnet på det nye shoppincenter i Vanløse, der åbner oktober næste år. Centeret er opkaldt efter den gamle margarinefabrik Kronen på Jyllingevej, bliver på 57.000 kvadratmeter, og bliver en samling af 75 dagligvare-, indretnings- og modebutikker samt restauranter, cafeer og rekreative områder i stueetagen og på første sal, mens der på anden, tredje og fjerde etage bliver moderne beboelse.

Byggepladsen ved Vanløse Station, hvor butikscentret skal opføres, har længe ligget hen uden aktivitet med projektnavnet Galleri, men siden projektet er blevet overtaget af Solstra Capital Partners og Tristan Capiital Partners fra Holberg Fenger Invest er der sat gang i det videre byggeri og råhuset står nu færdigt.

Byggeriet af det 750 millioner kr. dyre projekt bliver på 36.000 kvm og får omkring 350 parkeringspladser. Butikscentret opføres i tilknytning til Vanløse Station, og omfatter også et stort grønt område med blandt andet cafeer og amfiteater mellem Vanløse og Flintholm stationer. Hele projektet omfatter 57.000 kvadratmeter.

- Vi arbejder på at løfte hele projektet og skabe et spændende centrum til glæde for byen og for hele området omkring Vanløse. Udformningen af centret, sammensætningen og udbuddet af butikker og restauranter er alt sammen gennemtænkt for at skabe nye spændende rammer for daglighandel, specialhandel, fritid og oplevelser, siger Managing Partner i Solstra, Oscar Crohn, til Vanløse Bladet.

"Kronen Vanløse" er opkaldt efter den gamle margarinefabrik Kronen på Jyllingevej. Bag projektet står den pan-europæiske ejendomsforvalter, Tristan Capital Partners og Solstra Capital Partners, som er ejere og bygherrer på projektet. De overtog i december 2014 spøgelsesbyggegrunden, hvor byggeriet af butikscenterprojektet Galleria var gået totalt i stå. Solstra er blandt andet kendt som nuværende ejer af Bella Center på Amager og tidligere ejer af Magasin du Nord og Illum. Og bag Solstra står ejendomsinvestoren Oscar Crohn.