Nyt kæmpelager skal udfordre dagligvarebranchen

Med en investering på mere end 350 millioner bliver det nye lager i Køge en central brik i Lidl’s danske distributionsnet

Idag fredag den 29. august indvier dagligvarekæden Lidl og klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen Lidl’s nye 40.000 m2 store og energivenlige centrallager i Køge. Med en investering på mere end 350 millioner bliver det nye lager i Køge en central brik i Lidl’s danske distributionsnet og et naturligt udgangspunkt for Lidl’s øgede ekspansion i Danmark.

Lidl’s nye centrallager i Køge bliver blandt de største lagerbygninger på dansk jord målt i kvm og skaber dermed de bedste forudsætninger for dagligvarekædens vækst og ekspansionsplaner i Danmark. Det 40.000 m2 store lager ved Skandinavisk Transport Center indeholder både frys, køl og tørvarelager og bliver forsyningsnerve for Lidl’s 41 butikker i Hovedstadsområdet, Sjælland og Lolland Falster.

- I Lidl ser vi os selv som udfordrerne på det danske dagligvaremarked, og det er noget vores konkurrenter i stigende grad vil mærke. Vi har bygget et lager, der på alle måder lever op til vores vision om et klimavenligt og topmoderne lagerbyggeri, siger Finn Tang, adm. direktør for Lidl Danmark.

Øget konkurrence

Det nye centrallager i Køge er med sin størrelse det største danske erhvervsbyggeri i de senere år. Det er et af de mest avancerede lagerbyggerier i Danmark, hvor der er fokuseret på energirigtige løsninger i hele processen. For lokalområdet kommer lageret til at give et løft i omegnen af 200 nye arbejdspladser.

- Lageret i Køge er et synligt bevis på vores ambitioner i Danmark. Med mere end 10.000 butikker i Europa har vi fuld kontrol over hele forsyningskæden fra mark og producent til det færdige produkt ligger i vores butikker. Det giver danske forbrugere muligheden for et anderledes og større udvalg af fødevarer til lave priser. Det er en position, som vi har tænkt os at fastholde og udbygge, slutter Finn Tang, adm. direktør for Lidl Danmark.

Læs mere om byggeriet i september-udgaven af magasinet Byggeplads.dk.

Vil du abbonnere på Byggeplads.dk? - bestil abonnement her: