Nyt butikscenter ved Bilka i Vejle

BASE Erhverv as skal for Ballegaard Gruppen, Vejle opføre et nyt 7.000 kvm stort butikscenter i Vejle med Bilka som nabo

Opgaven er økonomisk den næststørste i BASE Erhvervs historie, og den blev vundet i konkurrence med fem andre entreprenørfirmaer. Projektet omfatter både nedrivning af eksisterende bygninger og opførelse af 7.000 m2 butikscenter for Ballegaard Gruppen, Vejle - samt anlæg af varegård og 150 P-pladser.

Butikscentret opføres i to etaper for at tage mest muligt hensyn til de eksisterende lejere. Første aflevering er til august næste år, og den endelige aflevering sker ultimo april 2017. Butikscentret opføres i sandwich-betonelementer, og får sort facade ud mod Solkilde Allé – lige overfor Bilka.

Bygherre er Ballegaard Gruppen, Vejle, som har arbejdet med projektet i halvandet år. Fem kendte firmaer med stærke brands får moderne lokaler og optimal synlighed i det nye butikscenter, der ligger på en hjørnegrund mellem Horsensvej og Solkilde Allé. Lejerne er Harald Nyborg, Skousen, Jysk, BabySam og thansen.

De fem kendte brands får i alt næsten 6.000 m2 til rådighed, mens der på 1.200 m2 i underetagen bliver plads til alle brancher, undtaget butikker med udvalgsvarer. Ballegaard Gruppen forestiller sig eksempelvis et fitnesscenter eller en restaurant som lejere.

Entreprenørfirmaet BASE Erhverv as, Horsens skal i hovedentreprise stå for nedrivningen af den gamle bygningsmasse, og for opførelsen af det nye butikscenter med tilhørende P-pladser. Det er en opgave, som direktør Klaus Rønslev ser frem til efter en i forvejen god dialog med Ballegaard Gruppen.

-Vort største byggeprojekt var Landbrugets Hus, LMO på Vejlevej i Horsens tilbage i 2007. Derefter fulgte krisen, som vi bestemt har lagt bag os. Private bygherrer er igen parate til at investere, og både banker og kreditforeninger vil igen være med til at finansiere byggeprojekter. I øjeblikket har vi en fast stab på syv projektledere, og vi jagter konstant nye projekter, så det kan medføre behov for flere ansættelser, siger han.

BASE Erhverv as deler administration med søsterfirmaet Dansk Boligbyg a/s, der beskæftiger cirka et halvt hundrede, primært projektledere og projektchefer. Begge firmaer arbejder som hoved- og totalentreprenører, og samarbejder derfor bl.a. med underentreprenører ude på byggepladserne.

Arbejdet med opførelsen af det nye butikscenter på Solkilde Allé i Vejle påbegyndes senest den 1. december. BASE Erhverv as skal gennem hver entreprise ikke blot én gang, men to gange. Dette af hensyn til de nuværende lejere, der under arbejdet flytter i pavilloner på P-pladsen foran deres nuværende lejemål.

Eksempelvis bliver Harald Nyborg boende i den eksisterende bygning samtidig med at der brydes ned rundt omkring lejemålet. Til august næste år flytter forretningen så over i de nye, permanente lokaler. Derfor skal BASE Erhverv altså bryde ned to gange, og også montere elementer to gange.

 

Foto:Sådan kommer det nye butikscenter på hjørnet af Horsensvej og Solkilde Allé i Vejle til at se ud, når det står færdigt i maj 2017. (Visualisering: Arkitektfirmaet RUM).