Rejsegilde på første bygninger i Dalum Papirfabrik

Omdannelsen af Dalum Papirfabrik til et helt nyt boligområde i Odense tager nu for alvor form. I går, onsdag den 8. februar, var der rejsegilde på de første bygninger

Omdannelsen af Dalum Papirfabrik til et helt nyt boligområde i Odense tager nu for alvor form. I går, onsdag den 8. februar, var der rejsegilde på de første bygninger, der skal rumme i alt 301 lejeboliger. Allerede til marts er de første 69 lejligheder klar til indflytning. Til marts rykker de første beboere ind i Odenses nye bydel, Dalum Papirfabrik.

Det er MT Højgaard Property Development, der står for at omdanne det tidligere fabriksområde ned til Odense Å til en bydel.

I går, onsdag den 8. februar, afholdt MT Højgaard Property Development som bygherre og Raunstrup, som entreprenør rejsegilde på de første bygninger i Dalum Papirfabrik, nemlig Klippesalen I og II samt Hollænderen i bydelens nordlige ende. De første etaper kommer til at rumme i alt 94 lejelejligheder, hvoraf de første altså er indflytningsklare til marts. Bygningerne afleveres før tid.

- Dalum Papirfabrik bliver en bydel, der kommer til at forene det urbane med grønne kiler på en fantastisk placering omkranset af hyggelige villakvarterer, boldbaner og rekreative skovarealer. Vi glæder os meget til, at de første beboere flytter ind, siger projektdirektør i MT Højgaard Property Development, Finn Mortensen.

Bred interesse

Den første etape af byggeriet er indledt i den nordlige ende af området, der bliver den mere urbane del af Dalum Papirfabrik. Her opføres byggeriet i samme højde som den daværende papirfabrik for så at trappe ned til to etager i de øvrige bygninger mod syd.

De første 69 lejeboliger varierer i karakter og størrelse og bliver to- fireværelses lejligheder på 66 m2 til 131 m2. Alle lejlighederne får desuden en sydvendt altan.

Udlejningen af lejlighederne er i fuld gang, og der er ifølge Home, der står for udlejningen, stor interesse for at flytte ind i bydelen.

- Vi mærker, at Dalum Papirfabrik tiltrækker stor interesse fra en bred vifte af lejere. Det er både yngre, børnefamilier og seniorerne. Mange drømmer om at flytte lidt længere ud af byen, men stadig være tæt på dagligdagens fornødenheder, og det får de i Dalum Papirfabrik. Og så kan vi helt generelt bare mærke, at Dalum er et meget attraktivt kvarter at bo i," siger Martin Larsen, indehaver af Home Ejerlejlighedsbutikken.

Ekstraordinær byggepladsrabat

Helt ekstraordinært er det besluttet at tilbyde alle lejere en såkaldt 'byggepladsrabat' på 25 procent på lejen frem til september 2023 i anerkendelse af, at der vil være lidt gener fra byggepladsen.

Det betyder, at med rabatten starter den månedlige husleje for lejlighederne ved ca. 6.000 kr.

Fakta om Dalum Papirfabrik

Dalum Papirfabrik startede sin produktion op i 1875. Produktionen blev indstillet i slutningen af 2012.

Den nye bydel på grunden kommer til at bestå af dels nybyggede boliger, og dels dele af den eksisterende bygningsmasse, ligesom man bevarer den gamle fabriks ikoniske shedtage ud mod Dalumvej, hvor dagligvarebutikken Netto vil ligge samt parkeringshuset. Dalum Papirfabrik kommer til at rumme over 442 boliger fordelt på 301 lejelejligheder, 63 rækkehuse, 20 eksklusive ejerlejligheder og 58 seniorboliger. Hertil kommer der dagligvarebutik, parkeringshus fælleshus, naturlegepladser og flere grønne arealer.

Bag bydelen står MT Højgaard Property Development. C.F. Møller er arkitekt.

Dalum Papirfabrik ventes at være fuldt udbygget i slutningen af 2024.