Vinduesproducent investerer i nyt CNC-anlæg

Outrup Vinduer & Døre øger produktionskapacitet og muligheden for helt nye produkter med en højteknologisk millioninvestering i et nyt CNC-bearbejdningsanlæg

Outrup Vinduer & Døre kan se frem mod en øget produktionskapacitet og muligheden for helt nye produkter med en højteknologisk millioninvestering i et nyt CNC-bearbejdningsanlæg. Anlægget er første skridt i en ambitiøs teknologisk opgradering af produktionsudstyr og flow, som både skal sikre virksomhedens konkurrencefordel og nye og bedre produkter til kunderne.

Produktionen af vinduer og døre bliver nu langt lettere hos Outrup Vinduer & Døre, der netop har taget et helt nyt og specialbygget CNC-bearbejdningsanlæg i brug på fabrikken i Nykøbing Mors. Millioninvesteringen i det nye anlæg markerer for alvor startskuddet på Fremtidens Outrup, der omfatter en ambitiøs plan for, hvordan vindues- og dørproducenten vil investere massivt i ny teknologi i de kommende år.

- CNC-anlægget er en meget væsentlig opgradering af vores produktion, hvor vi nu får glæde af den skarpeste og nyeste teknologi på markedet. Vi får ændret vores flow og kan dermed øge vores kapacitet, da produktionen af henholdsvis vinduer og døre nu kan foregå på hvert sit anlæg. Det styrker både vores konkurrencefordel på markedet og åbner samtidig mulighederne for nye og endnu bedre produkter til kunderne, forklarer Henrik Gadgaard, produktionschef hos Outrup.

Anlægget er et resultat af et meget konstruktivt samarbejde med danske Nicholaisen og maskinleverandøren Working Process fra Italien, der tog sin spæde begyndelse med afsøgning af markedet i 2020 og en egentlig aftale med Nicholaisen i foråret 2021.

- Projektet er kørt snorlige og efter bogen hele vejen igennem, og alle parter fra de eksterne leverandører til interne kolleger har leveret og udført deres arbejde til tiden. Det er vi selvfølgelig enormt glade for – ikke mindst i en tid, hvor blandet andet forsyningskæder har været stærkt udfordret, siger Henrik Gadgaard.

Han suppleres af Peter Haahr Larsen, der som salgsansvarlig for vindueskunder hos Nicholaisen og sammen med det øvrige Nicholaisen-projektteam har stået i spidsen for Outrup-projektet:

- Det har været et fantastisk parløb, lige fra de første møder til udformning af kravspecifikation og test på fabrikken, FAT-godkendelse og efterfølgende SAT med installation, færdigindkøring, skoling og aflevering. Med så omfattende en teknologisk opgradering er Outrup uden tvivl desuden klædt endnu bedre på til at tiltrække især yngre medarbejdere, som ofte ser en fordel i at skulle arbejde med det nyeste udstyr på markedet, forklarer han.

CNC-anlægget er blevet installeret hos Outrup først på sommeren, og efterfølgende er medarbejderne løbende blevet oplært og trænet i brugen af anlægget. Det er planen, at anlægget er i fuld drift i slutningen af august.