Rekordresultat i trævirksomhed

Trævirksomheden Keflico kan nu offentliggøre sit bedste regnskab nogensinde med rekord på både top- og bundlinje. Fremgangen er særligt båret af den store renoveringslyst hos danskerne

Trævirksomheden Keflico kan nu offentliggøre sit bedste regnskab nogensinde med rekord på både top- og bundlinje. Fremgangen er særligt båret af den store renoveringslyst hos danskerne, en stigende efterspørgsel på træ som byggemateriale samt en ekstraordinær indsats fra alle medarbejderne, som nu udløser en ekstra månedsløn. 

Keflico, som servicerer den træforbrugende industri samt de danske tømmerhandler og byggemarkeder med træbaserede produkter, leverer sit bedste regnskab nogensinde. Virksomhedens omsætning lander på 431 millioner kroner, hvilket giver en toplinjevækst på hele 28 procent sammenlignet med forrige regnskabsår. Samtidig er indtjeningen steget med hele 167 procent – fra 12,3 millioner kroner i 2020 til 32,9 millioner kroner i 2021.

- Vi er utrolig glade for og stolte over, at vi kan præsentere et rekordresultat i et år, hvor vi ikke alene har kæmpet med udfordringer i forhold til forsyning og fragt, men også store udsving i priserne hele vejen rundt. Men med et stærkt fundament og en målrettet indsats er vi lykkedes med at skalere forretningen. Samtidig med, at vi har haft et stort fokus på driften, er vi også nået i mål med en stor del af de udviklingsprojekter, vi havde som målsætning for 2021. Den succes skyldes selvfølgelig flere forskellige faktorer, men særligt en helt ekstraordinær indsats og omstillingsparathed fra alle medarbejdere i en tid, hvor det virkelig har været krævet, lyder det fra administrerende direktør i Keflico, Mads Stenstrop. 

For andet år i træk får medarbejderne del i det overskud, de selv har været med til at skabe. det betyder, at der fordeles 2,2 mio. kr. blandt virksomhedens 53 medarbejdere, svarende til en ekstra månedsløn for alle.

- Vi valgte ved årets begyndelse af indføre en fælles overskudsdeling for 2021, så medarbejderne også får del i den store værdi, som indsatsen resulterer i. Det er en holdindsats, og det skal også komme til udtryk, når regnskabet gøres op. Derfor har alle medarbejdere i Keflico modtaget en ekstra månedsløn som tak for den imponerende indsats i 2021, lyder det fra Mads Stenstrop.

Markedet forespørger mere træ

I de seneste år har bæredygtige byggematerialer som træ været i ekstrem høj kurs både i ind og udland. Det har sat et yderligere pres på hele forsyningskæden, der har været hårdt ramt af vareknaphed, store prisudsving og fragtudfordringer. Særligt har Keflico oplevet en stigende interesse for produkter, der er bæredygtighedscertificeret, hvilket også er en del af forklaringen bag det positive resultat.

- Bygge- og renoveringslysten hos danskerne har i de seneste år været høj og efterspørgslen på byggematerialer stor. For at imødekomme efterspørgslen har der været et ekstraordinært pres på hele forsyningskæden. Ikke desto mindre viser resultatet, at vi har kunnet imødekomme en stor del af vores kunders efterspørgsel. Det har uden tvivl været et komplekst marked at navigere i, men vi er stolte over, at vi i løbet af det seneste år er lykkedes med at øge volumen og sende endnu flere træprodukter til markedet, lyder det fra kommerciel direktør i Keflico, Camilla Hyldgaard Thomsen, som fortsætter:

- Vi har i en årrække arbejdet med, at en stadig stigende del af vores salg skal komme fra produkter, der er bæredygtighedscertificeret. I et marked, som det vi navigerer i nu, men faktisk også hele det sidste år, kan det være vanskeligt at skaffe de varer, som både vi og markedet efterspørger. Derfor er det også ekstra glædeligt, at vi ikke kun har fastholdt, men også hævet vores salg af bæredygtighedscertificerede produkter betragteligt.

Skaber rammerne for mere bæredygtighed

Den høje aktivitet i markedet er fortsat i årets første måneder – og det samme er udviklingen internt i virksomheden. Det får Keflico til at se positivt på fremtiden, hvor virksomheden i det kommende år vil gå i markedet med nye initiativer, der skal være med til at fremme mere bæredygtig brug af træ.

- En god økonomi sikrer gode rammer for udvikling, og det vil vi uden tvivl også fokusere på i det kommende år. Vi har en klar strategi for, hvor vi gerne vil hen – og vi har allerede arbejdet intensivt på flere ting for at komme derhen. Bæredygtighed kommer derfor naturligvis også til at fylde en hel del i fremtiden, men det gør det digitale også. Det skal gerne gå hånd i hånd. Vi oplever, at det er blevet for nemt at tale om bæredygtighed, når produktet er træ. Derfor håber vi også på, at vores positive udvikling forhåbentlig kommer til at rykke en smule på markedet generelt set, siger Camilla Hyldgaard Thomsen og fortsætter:

- Helt konkret vil vi åbne op for vores nye online univers af træprodukter, hvor der kan handles med træ, findes inspiration til byggeri i træ og et helt vidensunivers omkring brugen af træ. Vi vil fortsætte vores interne arbejde med konstant at optimere vores processer og strukturer. Og sidst, men ikke mindst, vil vi hæve vores certificeringsandel samt viderebygge på nogle af vores forskellige bæredygtighedsinitiativer som eksempelvis ’An Amazon Initiative’, som vi gik ud med sidste år sammen med en række af de toneangivende trævirksomheder i Europa – alene med det formål at fremme en mere bæredygtig udvikling i Amazonas-regnskoven.

Keflico, som har hovedkontor i Støvring og kontor i Køge, går således ind i 2022 med positive forventninger til det kommende år. Det gælder ikke kun i forhold til en solid økonomi, men også i forhold til virksomhedens ordrebeholdning, som aldrig har været højere.