Ambitiøst boligprojekt sætter nye standarder

​​​​​​​I Svendborg Kommune har en ny bydel sat nye standarder for dansk boligbyggeri. Området, der kaldes ”Tankefuld”, udgør blandt andet 44 moderne boliger

I Svendborg Kommune har en ny bydel sat nye standarder for dansk boligbyggeri. Området, der kaldes ”Tankefuld”, udgør blandt andet 44 moderne boliger, der er opført med massivt fokus på at skabe rammerne for det gode liv. Derfor er grønne løsninger indtænkt fra inderst til yderst i boligprojektet, der forventes at blive tildelt DGNB Guld.

Lidt udenfor Svendborg by har Svendborg Kommune udstykket det helt nye boligområde, ”Tankefuld”, hvor grønne og innovative byggeløsninger har spillet en helt central rolle. Området består blandt andet af 44 boliger fordelt på flere klyngehuse, som tilsammen danner hyggelige gårdrum​, haver og gadestrøg til rekreative formål.

Bygherre på boligprojektet er Fyns Almennyttige Boligselskab, mens C&W Arkitekter har slået stregerne i projektet, der er opført med et massivt fokus på social og økonomisk bæredygtighed. Således har det været ambitionen at opføre et moderne Cittaslow midt i naturen – altså et byområde med fokus på kvalitet, bæredygtighed og lokale produkter.

Derfor gennemsyrer de grønne løsninger også alle dele af projektet, som forventes at blive tildelt en DGNB Guld-certificering:
- I forbindelse med projektet har der været stillet store krav til alt fra energiforsyninger og regnvandssikring til hvidevarer. Det har nemlig være afgørende for bygherre, at kravene til DGNB-certificering blev efterlevet fra projektets begyndelse. Og det betød faktisk også, at ambitionen for DGNB-certificeringen blev øget fra Sølv til Guld undervejs i projektet, fortæller projektleder og partner hos C&W Arkitekter, Kim Fink.
 

Naturligt look hitter – også på facaden


For Fyns Almennyttige Boligselskab har det også været vigtigt at bebyggelsernes udtryk matcher områdets åbne landskab, mens det også har været et krav at anvende materialer med dokumenterede miljøegenskaber. Derfor består klyngehusene blandt andet af grønne tage og en facade beklædt delvist med træ og fibercementpladen Cembrit Patina i et naturligt udtryk.

Hos byggematerialeproducenten glæder man sig over at være en del af det innovative projekt, der har sat nye standarder for boligbyggeri i Danmark:
 

- Tankefuld er på mange måder et nytænkende projekt, hvor man har arbejdet ambitiøst med at skabe rammerne for god bolig- og livskvalitet. Det store fokus på miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed er til stede i alle aspekter af byggeriet, og det har resulteret i et boligbyggeri af højeste kvalitet. Det har samtidig sat krav til os i forhold til miljøvaredeklarationer og dokumentation på vores produkter, hvilket kun er en god ting, lyder det fra salgschef hos Cembrit, Brian Bjellum.

Fyns Almenyttige Boligselskabs 44 boliger stod færdig i efteråret 2020.

Fakta om Tankefuld – Rønnows Gader 1-5 og 2-16:

- Bygherre: Fyns Almennyttige Boligselskab

- Omfang: 44 etageboliger i varieret størrelse fra ca. 41 m² til ca. 97 m²

- Udførelse: 02.05.2019 - 01.09.2020

- Anlægssum: kr. 47,5 mio. incl. moms

- Ydelse: Totalrådgivning

- Arkitekt: C & W Arkitekter A/S

- Ingeniør: Rambøll Danmark A/S

- Entreprise: Hovedentreprise

- Entreprenør: G.K. Kaysen I/S

- Leverandør af vindspærre- og facadeplader: Cembrit A/S

- Leverance: Cembrit Patina Original i farven P333 og Cembrit Windstopper Basic