Genanvendelse bliver lettere for gulvfirmaerne

Gulvgrossisten Scandinova støtter op om Tarkett ReStart®-genanvendelsesordningen over hele landet  med udlevering af praktisk bigbag

Gulvgrossisten Scandinova støtter op om Tarkett ReStart®-genanvendelsesordningen over hele landet  med udlevering af praktisk bigbag

Endnu en praktisk barriere er nu blevet fjernet for gulvfirmaer, der ønsker at bidrage til byggeriets grønne omstilling via indsamling af materialeaffald til brug i genanvendelse. Danmarks største gulvgrossist, Scandinova, støtter nemlig op om Tarkett ReStart®-genanvendelsesordningen over hele landet med særligt fokus på Tarkett vinylbelægninger.

Enkelt at implementere

Det betyder, at gulvfirmaerne på de større projekter kan få leveret en praktisk bigbag til indsamling af vinylrester ude på byggepladsen. Man kan også ved de mindre projekter smutte omkring nærmeste Scandinova og aflevere resterne med sikkerhed for, at de køres til genanvendelse.

Efter indsamlingen bliver resterne således fragtet til Tarketts fabrik i Sverige og indgår i fremstillingen af nye vinylbelægninger, så materialekredsløbet lukkes. Fordelen ved vinyl er i den forbindelse, at materialet restfrit kan genanvendes uden forudgående farvesortering. Og det gør arbejdsgangene lettere for gulvfirmaerne, når man ikke behøver at farvesortere resterne, forklarer Tomas Bohse, der er bæredygtighedsansvarlig hos Scandinova. 

– Konceptet er stærkt, fordi det er så enkelt at implementere både på byggepladserne og ude i vores grossistcentre. Gulvlæggerne skal blot sørge for at indsamle resterne for sig, og så bliver alt efterfølgende ordnet uden ekstra udgifter eller arbejdsgange, understreger han. 

Intet ekstra arbejde eller udgifter til de udførende

Blandt de første gulvfirmaer i Danmark, der har brugt det nye genanvendelsesprogram, er Hedan Gulve fra Køge. Virksomheden beskæftiger otte medarbejdere og er særligt stærk inden for sildebensparket samt vinyl, linoleum og tæpper. De står blandt andet for gulvvedligeholdelsen i Københavns Lufthavn Kastrup.  

Lige nu er Hedan Gulve i fuld gang med renoveringen af 3.000 kvadratmeter vinylgulve på den kommunalt ejede Dortheagården i København. Her har gulvfirmaet fået udleveret de nye bigbags til indsamling af vinylresterne sammen med de nye belægninger fra Scandinova. Henrik Jensen, der sammen med Dan Riis Bensimon er indehaver af Hedan Gulve, fortæller om ordningen: 

– Vi bliver alle sammen nødt til at bygge grønnere for vores børns og klimaets skyld. Men som udførende løber vi ofte ind i den udfordring, at vi selv ender med at hænge på meromkostningerne. Han suppleres af Dan Riis Bensimon: 

– Derfor er det netop vigtigt, at de grønne løsninger er nemme at bruge ude på byggepladsen og ikke skaber ekstra udgifter, hvis de skal slå bredt igennem. Her er indsamlingsordningen et godt og effektivt eksempel på, hvilken vej vi skal gå fremover. 

-kis

 

Billede 3:

Køge-firmaet Hedan Gulve anvender genanvendelsesordningen på en 3.000 kvadratmeter renovering i København.