Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S flytter til Aarhus

Behovet for flere kvadratmeter og et fagligt miljø tættere på uddannelsesinstitutioner og samarbejdspartnere får tegnestuen til at flytte fra Skanderborg til erhvervsområdet Sønderhøj i Aarhus Syd

Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S har vokseværk, og det gælder både antallet af opgaver og ansatte. Medarbejdergruppen tæller i dag 15 ansatte, og det betyder, at pladsen på kontoret i Skanderborg er trang. Fredag den 16. april flytter hele tegnestuen til nye fysiske rammer i Sønderhøj i det sydlige Aarhus.

”Vi er vokset ud af vores nuværende rammer. I dag sidder vi i et smukt, ældre byhus, men uden mulighed for at udvide tegnestuen,” fortæller direktør Svend Åge Christensen og fortsætter:

”Vores opgaveportefølje og geografiske virkefelt er gennem årene udvidet betragteligt. Tidligere løste vi mange af vores opgaver i nærområdet. I dag dækker vi hele landet. Vores tegnestue er i vækst, og med fire partnere i ledelsen, er det nu tid til at tage nye skridt, så vi fastholder den gode udvikling af forretningen.”

Nyt attraktivt miljø

Det nye kontor ligger i et attraktivt erhvervsområde med kontorejendomme, uddannelsescampus og butikker. Svend Åge Christensen er overbevist om, at flytningen til Aarhus bliver en gevinst for både medarbejderne og firmaets kunder.

”Vi flytter til et moderne kontorbyggeri med rigtig gode faciliteter til vores medarbejdere. Vi får kantine, mødefaciliteter, og et stort, åbent kontormiljø med de muligheder, det giver for vidensdeling og faglig sparring hen over tegnebordene.”

 ”Med valget af Sønderhøj flytter vi til et fagligt meget interessant miljø. Vi bliver del af en stor erhvervs- og uddannelsesklynge, og det giver os nogle helt nye muligheder for samarbejde, synergi og inspiration. Dermed er flytningen også en måde, hvorpå vi udfordrer os selv som tegnestue,” pointerer Svend Åge Christensen.

Som arkitektfirma er der flere fordele ved at placere sig nær storbyen Aarhus.

”Vores vigtigste ressource er dygtige og engagerede medarbejdere,” siger Svend Åge Christensen.

”Derfor er det kun en fordel, at vi placerer os tættere på Aarhus og uddannelsesinstitutionerne, hvor mængden af arbejdskraft, særligt på arkitektsiden, er koncentreret. På den måde sikrer vi, at tegnestuen også fremadrettet kan tiltrække højt kvalificerede medarbejdere, så vi fortsat kan tilbyde alle vores kunder stærke kompetencer til at løse deres opgaver. Vi tror, at vores kunder kommer til at mærke en positiv forskel.”

Stadig Skanderborg

Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S er etableret tilbage i 1975 i Skanderborg. Med en placering centralt ved torvet og med søen som nabo har tegnestuen gennem årene været garant for, at moderne nordisk arkitektur og bygbarhed går hånd i hånd.

”Det har været naturligt og en stor glæde for os at være i Skanderborg, hvor vi har etableret os med et godt netværk, gode opgaver og kompetente bygherrer. Derfor er det også en stor beslutning, at vi nu flytter fra byen, men vi tager vores DNA og det historiske tilhørsforhold til Skanderborg med os,” siger Svend Åge Christensen.

Han understreger, at tegnestuen fastholder kontakten med bygherrer i området:

”Vi har netop valgt en lokation i det sydlige Aarhus, hvor vi har gode transportmuligheder til Skanderborg og ud i hele landet,” forklarer han.

Fakta om Frost Larsen A/S

Arkitektfirmaet har siden tegnestuens etablering i 1975 arbejdet med en bred vifte af opgaver for både offentlige og private bygherrer i hele Danmark og Sverige. I 2017 udvidede firmaet med en afdeling i Ringkøbing, Vestjylland.

Opgaverne omfatter institutions- og undervisningsbyggeri, kultur- og idrætsbyggeri, erhvervsbyggeri og boligbyggeri, samt renovering og transformation – altid med bygherrens behov i centrum, og med helhed og enkelhed i detaljen som grundtanker.

Frost Larsen deltager jævnligt i arkitektkonkurrencer, og gennem årene er mange af tegnestuens projekter resultater af vundne konkurrencer.

Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S ejes ligeligt af Svend Åge Christensen, Christian Bøgh Jensen, Mads Lindstrøm og Iben Dombernowsky, alle arkitekter MAA. Frost Larsens bestyrelse er et strategisk ledelsesforum, som ledes af ekstern bestyrelsesformand Thomas Folmann.