Østerport II renoveret med glaskonstruktion

Per Aarsleff A/S har stået for renoveringen af Østerport Station. Projektet Østerport II, der startede i 2017, blev indviet 19. september

Per Aarsleff A/S har stået for renoveringen af Østerport Station. Projektet Østerport II, der startede i 2017, blev indviet 19. september. Østerport Station er en fredet bygning, og renoveringen er derfor sket i tæt dialog med Slots- og Kulturstyrelsen.

Til den nye station har Snoer Glas specialfremstillet to indgangspartier i glas, en glasvæg i to etager, der går fra stueplan til stationens nye førstesal. Inden udarbejdelsen af glasløsningen har der været udarbejdet flere mockups i størrelsesforhold 1/1 på stationen. Ud over indgangspartiet har Snoer Glas leveret stålbæringer, fuldglasvægge og dørautomatikker til stationsbygningens lejemål samt udvendige indgangspartier. Sidstnævnte i samarbejde med Assa Abloy.

Tyske glasfagtekniske kompetencer

Det er fjerde generation i Snoer Glas, Tobias Snoer, der har været projektleder på glasløsningen og har stået for opmåling og tegning af den specielle glaskonstruktion til den gamle station. Med sin tyske glasfagtekniske uddannelse, der ikke findes i Danmark, har han været godt rustet til opgaven. Snoer Glas trådte ind i projektet i maj måned, så den specielle glasløsning kunne stå klar, når den nye station åbner for offentligheden. Glasløsningen vender mod øst og vest og bliver dermed indgangen til selve metroen.

Østerport II giver mulighed for indkøb, gode caféer og restauranter i den nye bygning. Projektet indebærer en etage mere end den tidligere Østerport, der vil blive anvendt til kontorlandskab. I alt er projektet på 17.000 kvm inkl. butikker og 550 kontorpladser med panoramaudsigt til Marmorkirken, Kastellet og Østre Anlæg.

Foto:Til stationen er der blevet specialfremstillet to indgangspartier i glas, en glasvæg i to etager, der går fra stueplan til stationens nye førstesal.