Vandskadet skole snart klar igen

Den nordjyske entreprenørvirksomhed Svend Aage Christiansen A/S er i fuld gang med en gennemgribende renovering af FGU Vendsyssels skolebygninger på Jørgen H Jensens Vej i Hjørring

Den nordjyske entreprenørvirksomhed Svend Aage Christiansen A/S er i fuld gang med en gennemgribende renovering af FGU Vendsyssels skolebygninger på Jørgen H Jensens Vej i Hjørring. Efter overtagelse af bygningerne, som tidligere husede EUC Nord, blev de ramt af en vandskade – og efter mere end et halvt års genhusning glæder personale og de omtrent 200 elever på uddannelsen i Hjørring sig til snart at træde ind ad dørene til den nyrenoverede skole.

Udviklingen af et nyt spændende studieområde til FGU Vendsyssel, som forbereder unge til at starte på en uddannelse eller at komme i job, runder meget snart en vigtig milepæl. Den nordjyske entreprenørvirksomhed Svend Aage Christiansen A/S er nemlig i fuld gang med sidste del af en gennemgribende renovering af FGU’s bygninger på Jørgen H Jensens Vej i Hjørring, og således kan personale og de omkring 200 elever tilknyttet uddannelsen i Hjørring snart tage skolen i brug.

Der er tale om de bygninger, som tidligere husede EUC Nord, og renoveringen er første etape i udviklingen af området, hvor der også skal opføres endnu en værkstedshal til FGU Vendsyssel. Således bliver det muligt for uddannelsesinstitutionens afdeling i Hjørring at samle samtlige elever på én lokation.

- Vi glæder os over, at vi nu nærmer os enden på renoveringsprojektet og snart kan flytte ind i nærmest helt nye lokaler. Nu har vi efterhånden været genhuset i et stykke tid, og derfor ser vi frem til afslutningen på projektet, der er første etape i vores plan om at samle alle elever i vores Hjørring-afdeling på én adresse og således skabe et endnu stærkere fællesskab eleverne imellem, fortæller direktør for FGU Vendsyssel, Karen Marie Schytter, og tilføjer:

- Mange af vores elever kommer til at skulle ud i det lokale erhvervsliv, og derfor ser vi også renoveringsprojektet som en god anledning til at styrke vores samarbejde med de lokale virksomheder. Af den grund har det også været et ønske at få en lokal hovedentreprenør på opgaven, og vi har haft et rigtig godt samarbejde med Svend Aage Christiansen A/S, som har overholdt alle aftaler, og desuden har været åbne overfor, at vores elever også har kunnet følge med i deres arbejde.

I forbindelse med overtagelsen af bygningerne har en renovering været tiltænkt fra start, men en vandskade har gjort projektet markant mere omfattende og gennemgribende, da alt lige fra gulve og lofter til kloaker skulle udskiftes og renoveres.

- Der var sprunget et rør i ventilationsanlægget, som nærmest havde dampet og ødelagt halvdelen af bygningen, så blandt andet væv var faldet af væggene, mens meget andet også tog skade. Derfor er det næsten en helt ny skole, som vi meget snart kan aflevere til FGU Vendsyssel, og for os har det været en spændende opgave at renovere skolen sammen med vores samarbejdspartnere og derigennem bidrage til, at de unge mennesker kan få nogle gode og mere inspirerende rammer i hverdagen, siger Christian Træholt, som er projektleder hos Svend Aage Christiansen A/S.

De renoverede skolebygninger kommer til at rumme undervisningslokaler, kontorer til hele FGU Vendsyssels administration, ledelse og undervisere samt musiklokaler og et storkøkken, som de unge på skolens mad- og ernæringsuddannelse benytter. Renoveringsprojektet blev igangsat i uge 41 og forventes afsluttet i juni.