18.000 kvm stort pakhus i Nordhavn skal renoveres

Jönsson Entreprise har skrevet kontrakt på renovering af 18.000 kvm pakhus på Sundmolen i Københavns Nordhavn

Jönsson Entreprise har skrevet kontrakt på renovering af 18.000 kvm pakhus på Sundmolen i Københavns Nordhavn. Det bevaringsværdige pakhus 47 vil stå færdig efter sommeren 2024.

  ”En stor og udfordrende renoveringssag, der får stor betydning for området i Københavns Nordhavn”. Sådan betegner Thomas Normann, CEO i Jönsson Entreprise, renoveringsopgaven. Men selvom pakhuset er bevaringsværdigt og opgaven er krævende, ryster han ikke på hånden over renoveringen af den gamle bygning fra 1946: 

”Jönsson har en proven record indenfor krævende renoveringer - bl.a. i Roskilde og på Amager, hvor sidstnævnte renoveringsprojekt blev nomineret til RENOVERprisen 2022. Vi har i Jönsson strategisk fokuseret på flere renoveringsopgaver, så vi glæder os over underskrivelse af kontrakten”. 

Om byggeriet: 

Pakhus 47 er bygget i 1946, hvor det bl.a. blev brugt til opbevaring af kaffe og varer fra det østasiatiske kontinent. Pakhuset er vurderet som bevaringsværdigt med teknikhus og tagterrasse ovenpå de eksisterende konstruktioner.

Bygningen skal som led i nærværende projekt have foretaget en gennemgribende renovering med henblik på udlejning til kontorformål som led i udbygningen af hele sundmolen.

Der arbejdes med bæredygtighed på flere forskellige måder i ombygningen. Bl.a. bruges brugte mursten, der genanvendes til renoveringen. Transformationen af pakhus 47 til en moderne kontorbygning skal certificeres til DGNB Sølv.