172 nye lejligheder i Østre Havn

Nu bygges 172 nye lejligheder på Østre Havn fra kun 28 til hele 265 kvadratmeter - V-husene

Den nye bydel Østre Havn er i rivende udvikling og rummer allerede almene studieboliger samt ejerlejligheder i den eksklusive ende af prisskalaen. Nu fortsætter byudviklingen med opførelse af 172 lejligheder i V-husene, som skal understøtte diversiteten i området og også gøre det muligt for den yngre del af aalborgenserne at købe sig ind på lejlighedsmarkedet.

Etableringen af den nye bydel Østre Havn er i fuld gang, og området tæller allerede adskillige lejeboliger for studerende samt eksklusive ejerlejligheder i den helt tunge ende af prisskalaen.

For at understøtte diversiteten i området yderligere opfører entreprenørvirksomheden A. Enggaard nu 172 ejerlejligheder ned til vandet, som især henvender sig til de yngre aalborgensere, der ønsker at få en fod indenfor på boligmarkedet. Byggeriet er tegnet af C.F. Møller og navngivet V-husene, som henviser til bygningens elegante v-form, der blandt andet giver mulighed for altan til samtlige lejligheder:

- V-husene rummer lejligheder på 28-265 kvadratmeter, så størrelserne på boligerne er meget varieret og henvender sig til både unge, familier og seniorer. Flest af dem er dog 1- eller 2-værelses på 28-88 kvadratmeter, og de skulle gerne give yngre aalborgensere mulighed for at investere i bolig ved vandet eller måske åbne op for forældrekøb, fortæller Anton Hessellund, der er projektchef hos A. Enggaard. 

Færre kvadratmeter, samme eksklusive standard

Selv om priserne på de fleste af boligerne lander på et niveau, hvor flere har mulighed for at være med, ændrer det ikke på standarden for byggeriet og lejlighedernes inventar:

- Selve standarden på lejlighederne er vi ikke gået på kompromis med – de har den samme eksklusivitet over sig, som de øvrige projekter vi har stået for langs havnefronten. I stedet har vi optimeret yderligere på udnyttelsen af kvadratmeterne, så vi bevarer den samme funktionalitet på mindre plads, siger Anton Hessellund.

Variationen i størrelsen på V-husenes lejligheder er ikke det eneste, der adskiller bygningerne fra andet byggeri. Udover egen altan har alle lejligheder også adgang til øvrige udearealer. V-husene har nemlig fælles tagterrasser med græs og højbede – nogle har desuden orangeri og fast grill, mens andre har små hyggekroge.

En oase i byen

Området på Østre Havn er ikke bare i fuld gang med at udvikle sig til et boligkvarter med arkitekttegnede bygninger; det er også et kreativt sted, hvor studerende arbejder med projekter i det såkaldte studie:rummet, vandsportsentusiaster mødes på wakeboards og paddleboards i havnebassinet, og både lokale og turister kan nyde solen på den lille strand i området.

V-husene bliver en synlig del af området og kommer til at strække sig fra den nye Stjerneplads og ned til første parket ved Limfjorden. Selve Stjernepladsen er tænkt som et knudepunkt for beboere og besøgende i området og vil derfor emme af liv og på lidt længere sigt også rumme et attraktivt cafémiljø.

Lejlighederne forventes færdige til indflytning i sommeren 2020, og det er Thorkild Kristensen, som står for salget af, der begyndte i januar 2019.