STB BYG vandt igen Vølunden i Holbæk

STB BYG A/S har vundet anden etape på Vølunden. 54 almene boliger til en byggesum på 57 mio. kr. til aflevering medio 2020

STB BYG A/S kan lade mandskabsvognene bliver på byggepladsen på Vølundsvej. De vandt nemlig også anden etape på Vølunden. 54 almene boliger til en byggesum på 57 mio. kr. til aflevering medio 2020. De første 93 af de i alt 243 boliger har STB BYG overdraget til VAB i Slutningen af 2018

Vestsjællands Almene Boligselskab (VAB) er i fuld gang med at bygge almene boliger til familier, unge og ældre på den 27.900 m² centralt beliggende grund i Holbæk, der tidligere har huset Danish Crowns udskærings- og pakkeafdeling.

Det er det lokale arkitektfirma, Kullegaard A/S, der har tegnet byggeriet og er bygherrerådgiver på projektet med STB BYG som hovedentreprenør. I første etape er der bygget 93 boliger fordelt på tre bygninger i 5 etager. Anden etape gælder 54 boliger i fire til fem etager, fordelt på fire bygninger.

Projektleder Brian Aarestrup Pedersen fra STB BYG har ledet byggeriet fra starten, og han glæder sig til at tage alle sine erfaringer fra første etape med sig over i etape to:

- Det er et stort set identisk byggeri, vi skal i gang med, så vi kan drage stor fordel af vores erfaringer. I så stort et byggeri vil der altid være fejl og mangler, som man opdager i processen ligesom der kommer ændringer undervejs. Meget af det kan vi nu enten undgå eller være på forkant med, hvilket jeg håber kan blive en positiv tidsfaktor.

Dialogen er vigtig

Inden første etape gik i gang, blev der holdt flere opstartsmøder, hvor projektet blev gennemgået.

- Alt hvad vi kunne afklare inden start blev afklaret, så alle underleverandører var klædt godt på til opgaven. Under byggeriet har vi holdt formandsmøder én gang om ugen, hvor vi har koordineret de forskellige faggrupper. Derudover har vores byggepladskoordinator været rigtig dygtig til at komme rundt på pladsen. Her har han ved at snakke med håndværkerne fanget mange små ting, inden de voksede sig større og gav problemer i næste led. Det har givet ro, siger Brian Aarestrup Pedersen og fortsætter:

- For flere måneder siden færdiggjorde vi en prøvelejlighed. Den har været guld værd, fordi håndværkerne hele tiden kunne gå hen i den, hvis de var i tvivl om noget. Vi kunne mærke, at det sparede tid hos byggelederen og var med til at fremme tidsplanen, så vi skal helt sikkert også have klargjort en prøvelejlighed så hurtigt som muligt i fase to.

Lokale håndværkere

STB BYG, der har base i Vejle, benytter sig hovedsagelig af lokale håndværkere, når de udfører entrepriser på Sjælland.

- De seneste år har vi har vundet rigtig mange entrepriser i Holbæk og omegn, som vi efterhånden kalder vores anden hjemmebane, og det giver naturligvis et ganske godt kendskab til de lokale håndværkere, fortæller adm. direktør i STB BYG, Jens Winther.

 – Vi har i første fase haft et rigtig godt team af glade og udadvendte håndværkere på pladsen, og det er altid et godt udgangspunkt for at tingene lykkes som her, hvor både budget og tidsplan er blevet overholdt, supplerer Brian Aarestrup Pedersen.

Byggeriet af etape to starter primo 2019. Projektets tredje etape er ikke introduceret endnu.