115 almene boliger skal opføres med Svanemærket

​​​​​​​Ved Teglskoven i Allerød skal der inden længe opføres et helt nyt boligområde med 115 almene boliger, som alle bliver certificeret med Svanemærket

Ved Teglskoven i Allerød skal der inden længe opføres et helt nyt boligområde med 115 almene boliger, som alle bliver certificeret med Svanemærket. Det bliver således Danmarks største almene boligbyggeri, der bygges med certificeringen, og i den forbindelse har bygherren, Lejerbo, valgt Scandi Byg som totalentreprenør.

Et nyt boligområde, som kaldes ”Ved Skoven” og består af 115 nye boliger og et fælleshus, skal frem mod forsommeren 2022 opføres i det naturskønne område ved Teglskoven i Allerød. Det er det almene boligselskab Lejerbo, som står bag det store projekt, og Scandi Byg er valgt som totalentreprenør. Sammen har de to parter en ambition om at opføre byggeriet ud fra så bæredygtige principper som muligt: 

- Lejerbo går forrest, når det gælder om at opføre bæredygtigt byggeri. Vi satte fra starten et højt ambitionsniveau med krav om svanemærkning. Samtidig har vi et ønske om at bidrage til at udvikle byggeriet ved at arbejde endnu mere bæredygtigt, bl.a. ved at bygge bærende konstruktioner og facader i træ. En fælles forståelse og tilgang, som gør det nemmere at vælge bæredygtige løsninger sammen med entreprenøren, fortæller projektleder i Lejerbo, Metin Uysal, og fortsætter:

- Valget faldt på Scandi Byg som totalentreprenør, da virksomheden dels leverer svanemærkede modul-løsninger, dels kunne tilbyde det bedste forhold mellem pris og kvalitet.

Scandi Byg vandt således udbuddet om at opføre de 115 nye boliger, som kommer til at bestå af både

1-, 2-, 3- og 4-værelsesboliger i træ. Virksomheden kan i høj grad trække på tidligere erfaringer, da det også er Scandi Byg, der blandt andet står for landets første almene boligprojekt med Svanemærket på Amager. I dag opfører Scandi Byg alle sine boliger med Svanemærket – uanset om det er almene boliger, lejeboliger i øvrigt eller ejerboliger:

- Det er tydeligt at mærke, at en større og større andel af byggebranchen sætter overliggeren højt, når det handler om fokus på bæredygtighed. Tidligere var Svanemærket forbeholdt prestigebyggerier, men nu vinder mærket også indpas inden for blandt andet almene boligbyggerier, og det betyder jo, at det ikke længere er økonomien, der nødvendigvis afgør, om du bor bæredygtigt og har de mange fordele, som det medfører, forklarer administrerende direktør i Scandi Byg, Thomas Raunsbæk.

Og hos Miljømærkning Danmark, som har ansvaret for Svanemærket i Danmark, er det af stor betydning, at den almene boligsektor nu efterspørger svanemærkede byggerier:

- Nogle af landets største bygherrer er almene boligforeninger, og derfor er vi også enormt glade for, at Lejerbo har valgt at stille krav om Svanemærket. Samtidig er Scandi Byg en stærk partner til den almene byggesektor, og de to parter kan således i fællesskab være med til at forme markedet for bæredygtigt byggeri, forklarer direktør i Miljømærkning Danmark, Martin Fabiansen.

Netop visionen om at skabe et mere bæredygtigt byggeri fylder meget hos Scandi Byg, som mener, at det er et samfundsansvar, som alle i byggeriet bør tage aktiv del i.

- Byggebranchen står for en stor del af det samlede CO2-udslip, og derfor er det også vigtigt, at man i branchen omstiller sig og får et større fokus på miljørigtigt byggeri. Heldigvis er vi allerede begyndt at se et paradigmeskift, hvor flere lægger vægt på det fra start, hvilket vi også mærker på efterspørgslen på vores løsninger. Men der er fortsat plads til en væsentlig forbedring, og det håber og tror vi, at vi vil se de kommende år, fortsætter Thomas Raunsbæk.

Fortsat højt aktivitetsniveau

Scandi Byg er en af de byggevirksomheder, der har et højt aktivitetsniveau trods den aktuelle coronakrise. Produktionskapaciteten er løbende blevet udbygget de seneste år, og alene inden for de seneste par måneder har Scandi Byg ansat 20 nye medarbejdere i produktionen:

 

- Der er ingen tvivl om, at krisen er hård for mange virksomheder – også inden for byggesektoren. Her er vi privilegerede – dels fordi vi med vores særlige produktionsform kan indføre de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, og dels fordi efterspørgslen efter vores bæredygtige modulbyggerier er stigende. Vi er derfor stolte over at kunne sige, at vi øger beskæftigelsen på et tidspunkt, hvor mange desværre må reducere antallet af medarbejdere, slutter Thomas Raunsbæk.