NRE konsortium sælger Latinergården til PenSam

Selskabet Borggade 6 Aarhus ApS, som er NRE Group-koncernens investeringsselskab, har netop indgået aftale om salg af boligejendommen Latinergården i det centrale Aarhus til pensionsselskabet PenSam

Selskabet Borggade 6 Aarhus ApS, hvis ejerkreds består af A.F. Holding ApS og Lars Bräuner Holding ApS samt NRE Real Estate Denmark A/S, som er NRE Group-koncernens investeringsselskab, har netop indgået aftale om salg af boligejendommen Latinergården i det centrale Aarhus til pensionsselskabet PenSam.

Ejendommen som består af 120 udlejningslejligheder, 5 mindre erhvervslokaler samt parkeringspladser er beliggende i Latinerkvarteret i hjertet af det centrale Aarhus på grunden, hvor Aarhus Maskinmesterskole tidligere holdt til. Latinergården er en randbebyggelse i tre til seks etager omkring et fælles gårdrum mellem Borggade, Paradisgade og Studsgade.

Hos PenSam er der stor tilfredshed med, at handlen er en realitet. Chef for alternative Investeringer i PenSam, Carsten Gröhn, siger: ”Med købet af Latinergården har vi grebet muligheden for at erhverve en unik ejendom på en central beliggenhed midt i Aarhus. Det er en rigtig fin investering på vegne af vores pensionskunder. Ejendommen rummer med dens arkitektur og kvalitet gode og solide rammer for nuværende og kommende lejere i ejendommen med god adgang til byrum og plads til fællesskabet. Samtidig glæder vi os over ejendommens høje energiklasse og bidraget til bæredygtighedsagendaen, hvilket er en målsætning for PenSam.”

Direktør i NRE Real Estate Denmark A/S, Jonas Anders Olesen, siger: ”Vi er meget glade for handlen med PenSam. Vi ser det som et bevis på, at vi med Latingården har udviklet en attraktiv og moderne boligejendom i topklasse. Det er en ejendom med en unik og meget eftertragtet beliggenhed. Det er et ydmygt bevis på, at vi sammen med tillidsfulde og tålmodige medinvestorer kan skabe en ejendom, der tiltrækker sig særlig opmærksomhed. Vi ser PenSam som den rigtige køber til at føre ejendommen trygt videre.”

Den samlede ejendom er knap 10.000 etagekvadratmeter plus parkeringsareal. I 2015 overtog A.F. Holding ApS, Lars Bräuner Holding ApS og NRE Real Estate Denmark A/S det samlede byggeprojekt. Parterne stod for den endelige udformning og senere opførelse af byggeriet. Latinergården stod færdig i 2018 efter at være opført af NRE Group’s datterselskab NRE Denmark A/S.

Salget er formidlet af TrueMarketValue, mens Fokus Asset Management og Advokatfirmaet Poul Schmith har rådgivet køber. Kromann Reumert har bistået sælger juridisk.

Parterne ønsker ikke at offentliggøre købesummen.